Vader van de blues John Mayall in Gebouw-T op 11 augustus

John Mayall en zijn band The Bluesbrakers wordt ook wel gezien als de pioniers van de Engelse blues. De carrière van John Mayall beslaat inmiddels meer dan vijftig jaar, en nog steeds is John Mayall een grote inspiratiebron voor velen. Zondag 11 augustus staat de bluesgigant in Gebouw-T Bergen op Zoom.

Vanaf zijn dertiende speelde John gitaar en piano. Geïnspireerd door zijn vader formeerde hij in 1956 The Powerhouse Four, die vooral speelden op lokale dansavonden. Nadat hij gekozen had voor een carrière in de muziek en verhuis was naar Londen, richtte hij in 1963 The Bluesbrakers op. Deze band vergaarde pas echt bekendheid toen Eric Clapton toegevoegd werd aan de line-up van de band.

In de jaren zestig speelde John Mayall vooral elektrische blues. Aan het begin van de jaren zeventig kwamen er langzamerhand meer jazzinvloeden in zijn muziek. ‘Jazz-Blues Fusion’ (1972) is daar een goed voorbeeld van. In de jaren die volgen blijft John Mayall met wisselende bandbezettingen optredens geven. In Gebouw-T bestaat zijn band uit Jay Davenport (drum), Greg Rzab (basgitaar) en Rocky Athas (gitaar).

Tickets voor het optreden van John Mayall kosten €30,- en zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom) en De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom).