Belgische metal avond met Nederlands randje op zaterdag 25 mei

Dat onze zuiderburen goed zijn in het maken van poprock muziek is algemeen bekend. Maar ook in het genre metal is veel kwaliteit te vinden. De bands Spoil Engine, Bliksem en Saille laten het horen tijdens Belgium Metal Invasion op zaterdag 25 mei. In het voorprogramma staat de Nederlandse band Figure9.

De muziekstijl van Spoil Engine wordt omschreven als melodieuze trash metal, ook wel modern metal genoemd. In 2009 verscheen het eerste album op het befaamde ‘Roadrunner Records’ label. De eerste single ‘Breathe’ stond vijf weken in De Afrekening van Studio Brussel. Optredens als voorprogramma van Motörhead en op Graspop volgden.

Trashmetalband Bliksem vestigt snel een goede live reputatie door het spelen van duizenden optredens op onder andere lokale rock en metal festivals. Het eerste volledige album ‘Face The Evil’ is in april van dit jaar uitgebracht.  De symfonische black metal band Saille heeft inmiddels al haar tweede album ‘Ritu’ uitgebracht.

Voorprogramma Figure9, waarvan de bandleden uit Bergen op Zoom en omgeving komen, focust haar muziek vooral op de drum- en gitaarpartijen. Ze stonden dit jaar in de finale van T-Strijd.

Belgium Metal Invasion begint om 20:00 uur. Tickets kosten €10,- en zijn verkrijgbaar bij De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom), VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom) en via de website www.gebouw-t.nl.