Mark van de Veerdonk met Weltebarsten in De Maagd - 17 mei

De titel van zijn nieuwe show verraadt het al; er valt weer flink gelachen met Mark van de Veerdonk. In zijn cabaretshow Weltebarsten wordt het publiek bedolven onder een dikke laag confetti van vreemde verdraaiingen, absurde anekdotes en snelle oneliners.  Op vrijdag 17 mei komt de Brabantse cabaretier naar De Maagd in Bergen op Zoom. Er zijn nog plaatsen vrij. Meer info op www.demaagd.nl

Slabroek

De basis voor Weltebarsten ligt in Slabroek, het pretentieloze buurtschapje waar Mark van de Veerdonk woont. Daar is het leven nog simpel. Volgens de plattelandscabaretier is het the place to be als de wereld toch nog vergaat, want in Slabroek gebeurt alles namelijk 15 jaar later. In de voorstelling kijkt Van de Veerdonk terug op zijn leven op een humoristische en herkenbare manier. Zijn verhaal zit vol woordgrappen, typetjes en absurde vergelijkingen. Het statement van Weltebarsten is: mensen communiceren steeds meer, maar begrijpen elkaar steeds minder.

Mark van de Veerdonk
Na het afronden van zijn studie sociale geografie in Utrecht besloot Mark zich op cabaret te richten. In 1987 won hij de Persoonlijkheidsprijs en werd hij tweede op het cabaretfestival Camaretten. In 1991 won hij zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Daarnaast werd hij in 1993 genomineerd voor een Annie M.G. Schmidtprijs. Van de Veerdonk heeft al 12 theatervoorstellingen op zijn naam staan. Ook is hij regelmatig te bewonderen op festivals in binnen- en buitenland en verzorgt hij optredens voor bedrijven en organisaties. 

Meer info over de voorstelling en de kaartverkoop op www.demaagd.nl