Tuinen en arboretum Landgoed De Hertgang - Openstelling

 

Het voorjaar kondigt zich aan op Landgoed De Hertgang. De openstelling is verruimd. Bezoekers kunnen wandelen in deze groene schatkamer van de Brabantse Wal op iedere vrijdagmiddag tussen  13 en 17 uur en op alle zondagen en pinkstermaandag in mei van 10-17 uur. Er zijn dan rondleidingen om 11, 13, en 15 uur.

Na de lange winter maakt de natuur zich op om haar voorjaarskleed aan te trekken. De bodembedekkers, de rhododendronverzameling en veel exotische bomen en struiken zullen in bloei komen om insecten aan te trekken voor de bestuiving. De verscheidenheid aan bloeiwijzen is indrukwekkend en oogstrelend.

Landgoed De Hertgang ligt op de Steilrand van de Brabantse Wal. De uitzichten over de polders en de doorkijkjes over de weilanden met poel en solitaire bomen maken de wandeling tot een landschappelijk bijzondere beleving.

Op de nieuwe website van Stichting Landgoed De Hertgang kan men alvast een indruk kriigen van de tuinen en het arboretum in alle jaargetijden. Daar is ook de agenda en andere bezoekersinformatie te vinden: www.hertgang.nl

De toegangsprijs is €4 pp incl koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar gratis, voor hen zijn natuureducatie-tassen te huur.