Line-up van Op DE T Fesival is bekend!  Op De T, het gratis festival op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom dat plaatsvindt op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei, maakt de line-up bekend.

Een paar weken geleden maakte Gebouw-T, organisator van het festival, al bekend dat Memphis Maniacs de headliner is van Op De T Festival. Deze feestband weet verschillende covers perfect in elkaar over te laten vloeien en naast een goed repertoire, hebben ze een buitengewoon vermakelijke performance waar  ze het publiek volledig in mee krijgen.

Inmiddels is het totale programma van het festival bekend. Naast Memphis Maniacs staat Reservoir Dogs Band op het programma.  Zij spelen nummers uit de films van Quintin Tarantino. Leuk voor de filmfreak, maar ook voor de gemiddelde muziekliefhebber. Dit jaar programmeert de organisatie voor het eerst een reggae band;  Leah Rosier And The Two Rootsband. De Amsterdamse zangeres, Leah Rosier mag zich een van de bekendste reggae artiesten noemen van Nederland, daarnaast maakt haar samenwerking met Two Roots dit een nog interessantere act om te zien.

Ook dit jaar staat er weer lokaal talent op het programma; zoals de bekende Roosendaalse blues formatie  Farstreet (ft. Jasper Verstraaten) en Fully Revised And Updated uit Bergen op Zoom. Deze band is bekend van de bandcompetitie T-strijd van Gebouw-T. Ze begonnen in 2011 en spelen nu al eigen werk. Hun sound is te beschrijven als rock dat neigt naar punk.

Na afloop van Op De T Festival om 20:00 uur gaat het feest door in Gebouw-T. Hier vindt de Op De T Afterparty plaats met Waterput Swing. DJ’s WCoolJ, DJ Gilly en DJ Joost draaien alle dansbare platen uit de genres new wave, britpop, funk, drum ’n bass en alles wat er tussen ligt.

Het festival wordt gepresenteerd door rapper en producer Kayaman. Hij groeide op in Bergen op Zoom en is bekend als producer van o.a. Ali B en Yes-R. Na vele samenwerkingen werd het tijd om zijn eigen geluid kans te geven. Zo kwam juni 2011 zijn eerste album ‘Tulpenmanie’ uit.

Op De T Festival wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Het festival is voor jong en oud. Speciaal voor de kleintjes is er een kinderhoek. Vorig jaar werden er VIP-plekken geïntroduceerd, welke zeer enthousiast ontvangen werden. Vandaar dat dit jaar wederom VIP-plekken met bijbehorende picknickmandjes verkocht gaan worden. Op het terrein zijn verschillende eet- en drinkvoorzieningen aanwezig.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.opde-t.nl.