Dial M for Murder: u spreekt met uw moordenaar
Alfred Hitchcock Trilogie - deel 2 in De Maagd

Tony Wendice bedenkt een ingenieus plan om zijn vrouw Sheila te vermoorden. Maar in de uitvoering loopt van alles mis en is hij genoodzaakt te improviseren. Vervolgens verschijnt er een politie-inspecteur die het niet vertrouwd en de twee mannen raken verwikkeld in een levensgevaarlijk kat-en-muisspel. Dit toneelstuk, geproduceerd door het Thriller Theater, is gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker uit 1954 van regisseur Alfred Hitchcock, met o.a. Grace Kelly in de hoofdrol. Op zondag 10 maart staat Dial M for Murder in De Maagd te Bergen op Zoom, aanvang 20:00 uur. Meer info op www.demaagd.nl.

Dial M for Murder
Dial M for Murder is oorspronkelijk een toneelstuk van Frederick Knott. Hij schreef ook het script voor de film uit 1954, die door Alfred Hitchcock werd geregisseerd. Op een paar scènes na speelt de hele film op een enkele plek (de flat van Wendice) en afgezien van bijrollen zijn er slechts vijf acteurs. Eén van de hoofdrollen werd gespeeld door Grace Kelly, die twee awards won voor haar acteerprestaties in deze film.
Het verhaal gaat over Tony Wendice, die leeft van het vermogen van zijn vrouw. Omdat hij bang is dat zijn vrouw een scheiding overweegt, besluit hij haar te vermoorden om haar geld in handen te krijgen. De moord loopt niet helemaal zoals gepland en Tony komt, samen met de politie-inspecteur, terecht in een kat-en-muisspel op leven en dood.

“Dial M voelt behaaglijk, als een warm bad” Telegraaf.
“Het verhaal heeft vaart en zit slim genoeg in elkaar om voor een verrassing te kunnen zorgen” de Volkskrant.
“Dial M for Murder is een fijne, spannende toneelavond” Theaterkrant.

Alfred Hitchcock
Alfred Joseph Hitchcock was een Brits filmregisseur. Hij wordt gezien als een van de beste filmregisseurs ooit. Hitchcocks carrière omspande een tijdperk van meer dan 50 jaar. Zijn bekendste genre was dat van de thriller. Het hoogtepunt van de carrière van Hitchcock lag in de periode 1958-1960. In die tijd maakte Hitchcock de romantische thriller Vertigo, een mijlpaal in de filmgeschiedenis en een van de beste films ooit gemaakt. Daarna kwam de actie- en spionagefilm North by Northwest, een van de succesvolste en invloedrijkste films aller tijden. En tot slot maakte hij Psycho. Deze thriller wordt algemeen beschouwd als Hitchcocks beste film en is volgens velen de invloedrijkste film uit de filmgeschiedenis.

Thriller Theater
Het Thriller Theater  is in 2003 opgericht met als doel de klassieke toneelthriller terug te brengen in de Nederlandse theaters en de vele varianten die dit genre rijk is te laten zien, zoals de whodunnit, de psychologische thriller, de suspensekomedie en het spookverhaal. Het Thriller Theater brengt drie seizoenen achter elkaar films van Hitchcock op het toneel. Na 39 Steps is Dial M for Murder het tweede deel van deze trilogie.

Meer info over de voorstelling en de kaartverkoop op www.demaagd.nl