Feest vol herkenning met Memphis Maniacs

Waar het eerder vooral DJ’s waren die verschillende nummers door elkaar heen mixten en er een nieuw nummer van maakte, gebeurt dat nu ook live. Memphis Maniacs tilt het idee van ‘mash-ups’ naar een hoger niveau. Donderdag 22 november staat de band in Gebouw-T in Bergen op Zoom.

Gekleed in blauwe pakken brengen de mannen van Memphis Maniacs een ongeëvenaarde live show waar de bezieling, de energie en het entertainment vanaf spat. Ruim zes jaar geleden kwamen de bandleden van Memphis Maniacs op het lumineuze idee om het concept van mash-ups, het door elkaar mixen van verschillende nummers, op een live band toe te passen. Wat ontstond was een band die klinkt alsof een DJ met meerdere draaitafels knallers uit zeer diverse genres door en over elkaar heen gooit.

Dat deze formule werkt blijkt wel uit hun reeks aan succesvolle optredens: Concert At Sea, Stokpop Paaspop en een grotendeels uitverkochte clubtour. Net voordat de band aan hun nieuwe clubtour begint zijn ze door Bløf uitgenodigd om op Curaçao het voorprogramma te verzorgen. De clubtour vervolgens biedt een show waarbij de grenzen tussen genres, waanzin, entertainment en virtuositeit niet meer bestaan.

Tickets voor het optreden van Memphis Maniacs kosten €15,50. Tickets zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, De Waterput (Bosstraat 39, Bergen op Zoom) en VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19).