Bevrijdingsfietsroute gratis te verkrijgen op 27 oktober bij VVV

Op 27 oktober 2012 wordt gevierd dat Bergen op Zoom 68 jaar geleden bevrijd werd. Ter ere van de bevrijding is de Bevrijdingsfietsroute over de Brabantse Wal die dag gratis bij VVV Brabantse Wal en de agentschappen in Steenbergen en Hoogerheide te verkrijgen.

Door de Canadezen is Bergen op Zoom op 27 oktober 1944 bevrijd. Met de legendarische uitspraak “Hell Bill, let’s take the damned place”, trokken de geallieerden het centrum in en was de stad bevrijd. Naast deze triomfantelijke herinnering, komen ook verschrikkelijke herinnerringen terug in de Bevrijdingsfietsroute. Hierdoor is het boekje met de route een interessant product geworden. Het is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de regeling ‘Schatten van Brabant’, een cultureel programma rond het verleden van de provincie.

De route is ontwikkeld voor 5 mei 2010, toen Nederland 65 jaar bevrijd was. Het fietsknooppuntennetwerk is de basis onder dit product. Hierdoor kan de route op verschillende locaties gestart worden.

Sinds 5 mei 2010 is de Bevrijdingsfietsroute tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal en de agentschappen in Steenbergen en Hoogerheide. Omdat 27 oktober mag niet vergeten mag worden, herinnert VVV Brabantse Wal deze dag met de Bevrijdingsfietsroute. De route is daarom alleen die dag gratis te verkrijgen bij VVV Brabantse Wal, Kortemeestraat 19 in Bergen op Zoom en bij de agentschappen in Steenbergen en Hoogerheide.