The Scene komt naar Gebouw-T

De Amsterdamse rockband “The Scene” komt op vrijdag 5 oktober aanstaande naar poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. Ze zullen naast hun oude hits ook nummers spelen van hun nieuwste album “Code”. Het album kwam in maart dit jaar uit en bevat de singles “Overal” en “Echt”.

De band is geboren voor het podium en schrijft graag zomerfestivals bij in de agenda. De band wilde graag de krachtige energie die vrijkomt bij concerten, vastleggen en dat is gelukt. Het nieuwe album klinkt vertrouwd als The Scene, maar met het gebruik van meer gitaar en samples is de band tevens een nieuwe weg ingeslagen. Op het album is ook een duet met de Nederlandse rapper Lange Frans te horen. Thé Lau werkte al eerder met Lange Frans samen voor het nummer “Zing voor me”, wat op het album Levenslied van Lange Frans staat. Toch is het album “Code” een van de persoonlijkste werkstukken van Thé Lau, zoals de zanger en gitarist zelf zegt.

Het album “Code” is, met concertregistraties en compilaties meegerekend, het 15de album van The Scene. De band werd opgericht in 1978 en zong in die tijd nog in het Engels. De energie van de new wave verschaft The Scene vanaf het begin een compact, stuwend geluid. Toen de band in de jaren tachtig overstapte naar het Nederlands braken er toptijden aan. Het grootste succes is het album Blauw, dat in 1991 uitkwam. De titelnummer werd een hit, net als de single “Iedereen is van de wereld.” Toen de band in 2002 besloot er mee te stoppen, werd in 2007 al snel duidelijk dat het geen goed besluit was en kwam The Scene weer bij elkaar.

De vorige plaat van The Scene was via de digitale snelweg opgenomen,  bedoeld volgens revolutionair concept. Zo gaf het de muzikanten alle ruimte gaf hun creativiteit te uiten. Ze namen thuis hun delen op en stuurde het over het internet naar Thé Lau. Toch besloten ze deze plaat als een echte band via de oude manier op te nemen. Ze kwamen bij elkaar, hebben songs geschreven en alles uitgebreid gerepeteerd. Het album was binnen vier dagen opgenomen. Het resultaat is een vertrouwd The Scene album, binnenkort te horen in Gebouw-T.

Tickets voor het optreden van  The Scene kosten €17,50. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl of bij De Waterput (Bossstraat 36, Bergen op Zoom) of VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19). Meer informatie is te vinden op de website van het poppodium.