Startschot Groene Voetstappen op basisschool Het Kompas

Maandag 17 september om 11.00 uur geeft wethouder Coppens op bs. Het Kompas het officiële startschot voor een week lang Groene Voetstappen. De school heeft een speciaal programma gemaakt, geheel in het teken van Groene Voetstappen. Zo wordt er gekleurd, gezongen en wordt een quiz gehouden. Aan wethouder Coppens de eer om een echte groene voetstap op het schoolplein aan te brengen en de educatieve boekjes uit te delen. De opening duurt officieel tot 12.00 uur.

 

Een groot aantal scholen gaat de hele week Groene Voetstappen verzamelen door zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te gaan. Dit jaar hebben maar liefst 17 scholen zich aangesloten om mee te doen. En dat zijn naast Het kompas, de basisscholen de Rode Schouw, Octopus, de Noordster, de Springplank, de Biezenhof, de Welle, Anton van Duinkerken, de Wegwijzer, de Toermalijn, de Sancta Maria, de Montessorischool, de Krabbenkooi, Lodijke en de Grebbe. Aan het eind van de week worden alle Groene Voetstappen overhandigd aan de wethouder. Hij brengt de Groene Voetstappen over naar de school die zich dit jaar bezig houdt met de energiecampagne en de gemeente gaat vertegenwoordigen op de Kinder Klimaattop in december.

 

De Groene Voetstappen is een onderdeel; van de Europese Mobiliteitsweek. Een week activiteiten in het kader van duurzame mobiliteit. Voor een volledig overzicht van alle activiteiten in gemeente Bergen op Zoom kunt u terecht op www.educatiepluspuntbergenopzoom.nl of http://www.mobilityweek.eu/