Trijntje Oosterhuis in Gebouw-T

Trijntje Oosterhuis wordt al jarenlang gezien als een van de topvocalisten van Nederland. Het begon allemaal met Total Touch, de popband ze samen met haar broer Tjeerd Oosterhuis vormde. Maar ook solo timmerde Trijntje succesvol aan de weg. Inmiddels is Trijntje Oosterhuis de nieuwe coach in The Voice of Holland. Hoe goed de zangeres zelf klinkt kan op 21 september in Gebouw-T beoordeeld worden.

Tijdens de opening van de Amsterdam ArenA beleefde Trijntje eigenlijk haar grote doorbraak. Met haar vertolking van het liedje ‘De Zee’ van John Ewbank veroverde ze de harten van vele Nederlanders. In de periode daarna boekt de zangeres veel succes met Total Touch, onder andere door de singles ‘Touch Me Here’ en ‘Somebody Else’s Lover’.

In 2002 komt Trijntje’s solodebuut uit. In deze tijd werkt ze ook veel samen met bekende jazzmuzikanten als Toots Tielemans, New Cool Collective en het Jazz Orchestra. Een logisch gevolg is het album ‘Strange Fruit’, dat op het jazzlabel Blue Note uitkomt. Deze cd wordt dubbel platina, wat voor jazzbegrippen zeer uitzonderlijk is. Vele albums en samenwerkingen volgen, waardoor Trijntje zich blijft onderscheiden en vernieuwen. Haar laatste samenwerking is die met rockzangeres Anouk, waar het album ‘Wrecks  We Adore’ uit is voortgekomen.

Dit nieuwe album kwam binnen op nummer 1 in de Nederlandse album top 100. BNDeStem schreef over Wrecks We Adore: ‘het album bevat steviger materiaal waarin weer veel meer pop, rock, funk en soul doorklinkt. Haar stem kan dat materiaal, en uiteraard ook de ballads, moeiteloos aan. Haar stem klinkt vol, slaat soms over van emotie. Beter, swingender en zwarter dan in Happiness klonk Trijntje in jaren niet’.

Tickets voor dit concert kosten €23,50 en zijn reeds verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl en de voorverkoopadressen De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom) en VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom). Meer informatie is te vinden via www.gebouw-t.nl.