Van binne n'uit: de Vastenavend artistiek benaderd - Van binne n'uit. Dat is de titel van een bijzondere bundel van dichter Bert Bevers en beeldend kunstenaar Mart Franken.

De editie bestaat uit elf gedichten en elf tekeningen die op de een of  andere manier met Vastenavend te maken hebben. Ze zijn alleszins allemaal voorzien van een motto dat uit een Bérgs Vastenavendliedje afkomstig is. Van binne n'uit omhelst voorts een ets, met daarop een handgeschreven gedicht. Er zijn van deze bibliofiele uitgave slechts elf exemplaren gemaakt. Liefhebbers die zich van een exemplaar willen verzekeren doen er verstandig aan er bijtijds bij te zijn. Van binne n'uit kost € 111.

Bert Bevers en Mart Franken werden geboren onder het bewind van Prins Nilles I. Ze groeiden allebei op in de schaduw van dezelfde kerk, en herinneren zich veel van dezelfde geuren, klanken, mensen en straatbeelden. Voor Van binne n'uit bundelden ze hun talenten als dichter en tekenaar.

Bert Bevers (º Bergen op Zoom, 1954) publiceerde vele bundels, waarvan Arrondissementen (Uitgeverij Kleinood & Grootzeer, 2011) de meest recente is. Werk van hem verscheen in vele bloemlezingen, recentelijk onder meer in Gerrit Komrij's Mijn poëziekalender voor 2012 (Uitgeverij Van Gennep, Amsterdam).

Mart Franken (º Bergen op Zoom, 1955) is al jaren actief als zelfstandig schilder. Hij organiseerde onder meer de reizende tentoonstelling Brabantse kunstenaars over Van Gogh, had een overzichtstentoonstelling in gemeentemuseum Het Markiezenhof en zette mee de expositieruimte Atelier 13 op. Binnenkort heeft hij een expositie in het Museum Van Lien.

Van binne n'uit kan besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.