Vrijdagavond 22 maart 2024 om 20.00 uur

 BLuesroute terug in Bergen op Zoom

Na de 25ste editie van de Bluesroute is het een paar jaar stil geweest, mede als gevolg van het coronavirus. Stichting Live@Zoom heeft het stokje overgenomen van de voormalige organisatie en komt op 22 maart in samenwerking met poppodium Gebouw-T en zeven cafés in de binnenstad van Bergen op Zoom met editie nummer 26. In Gebouw-T zal Leif de Leeuw met z’n band het openingsconcert verzorgen van 20.00 uur – 21.30 uur. Daarna gaat de blues los in de cafés.

Leif de Leeuw Band in Gebouw-T

De Leif de Leeuw Band is dé southern jam band van Europa. Leif is zeven keer op rij uitgeroepen tot beste blues rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’. Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers, scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterke verhalende songs centraal staat. De band heeft in tien jaar een internationale reputatie opgebouwd met tours door heel Europa, Amerika en China.

 

Luther’s in het Provoosthuis

Luther’s is een jonge roots band uit Leiden en geeft een frisse lading aan blues en soul. Ze spelen authentieke Chicago en deltacovers, denk aan Muddy Waters, Buddy Guy en Eric Clapton. Daarnaast spelen ze eigen werk met uitstapjes naar surf, reggae en rock & roll.

 

Sugar Mama in Die Twee

Op festivals als Oerol, Giethoorn en vele andere en in talloze kroegen, op radio en tv heeft Sugar Mama hun blues en boogie met een scheut rock & roll en country met veel passie gespeeld. Als echte liveband gewend aan lange nachten en dampende kroegen.

 

Jan de Bruijn Duo in ’t Groene Paard

Jan de Bruijn heeft zich in al die jaren ontwikkeld tot een podiumkunstenaar die als geen ander verschillende talenten en kwaliteiten herbergt: Een goede gitarist, uitstekende zanger en een onvermijdelijke persoonlijkheid op het toneel. Het wordt genieten, want Jan speelt de blues als geen ander.

 

The Blue Hogs in Prins Heerlijk

The Blue Hogs timmeren al jaren aan de weg en spelen met passie en veel plezier een heerlijke Texas blues. Lol in het spelen en het vermaken van het publiek staat voor de band op nummer één. Dat wordt weer ouderwets en prinsheerlijk genieten.

 

Big Bo in Irish Pub ‘O Carolans

Big Bo speelt al meer dan 35 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, mondharmonica, snare drum, hi-hatt en bassdrum. Hij speelt naast zijn eigen werk ook blues klassiekers uit de jaren ’20, ’30 en ’40.

 

99 ½ in De Kaai

Een akoestische gitaar, zang en een bluesharp maken het duo 99 ½ tot een zeer aangename beleving van rock & roll, soul en blues, met onder andere nummers van Doobie Brothers, Eric Clapton, Rolling Stones, Steve Miller en The Clash.

 

Little Hat in De Grote Slok

Rockend, sleazy en geëlektrificeerd… Little Hat mixt  het allemaal in een meedogenloze groove die vloeit alsof het uit een eenmansband komt. Hun strakke, rauwe en primitieve geluid neemt je terug naar een tijd waarin “rocken” ook veel “rollen” betekende.

 

Tickets zijn in de voorverkoop voor €15,00 te koop via de website van Gebouw-T, tickets worden op de avond omgeruild voor een polsbandje waarmee toegang wordt verleend tot alle cafés die meedoen met de route. Verder voorverkoop van polsbandjes bij alle cafés die meedoen in de Bluesroute en platenzaak De Waterput. 

Polsbandjes aan de deur op 22 maart kosten €18,00

Voor meer info zie www.liveatzoom.nl  en www.gebouw-t.nl