Het adres is Daansbergen 48 te 4661 RG Halsteren, daar moest ik zijn.

Het is immers weer de tijd dat Paula Withagen haar tuin omtovert tot een expositie. 

Alleen de tuin is al een bezoekje waard. Daar heeft de kunstenares allerlei kunstschatten in verweven. Haar beelden zijn van uitzonderlijke schoonheid; elegant, soms een beetje wulps, betoverend en tot nadenken dwingend. Ja, zodra je de beeldentuin van Paula binnenstapt, vergeet je het dagelijkse leven en stap je in wonderland binnen, de betovering slaat direct toe. Ook dit keer heeft Paula weer een keur van kunstenaars om zich heen verzameld die een bezoekje onontkoombaar maken

Deze keer zijn dat:

Richard de Weert (Multidisciplinair kunstenaar)

Lieke Baartmans (Sieraden)

Maria Dam (Creaties van materialen welke de natuur biedt)

Marian van Garsel (Keramiek)

Cor Hemmes (Glaskunst) en

Paula Withagen (Beelden en schilderijen)

Een sculptuur bij de entree nodigt je uit tot een dansje. Het lijkt wel het skelet van een piraat. ‘Dat kost je dan 5 euro,’ grapt de maker Richard de Weert die me al begroet. De toon is gezet voor een mooie middag. Ik struin op mijn gemak rond en blijf me ook deze keer weer verbazen. Ondertussen zie ik andere gasten als Albert Hagenaars en zijn vrouw Siti, Mart Franken en Els Gladdines. Er melden zich steeds meer mensen die de opening willen meemaken die door oud Markiezenhof directeur René Bastiaanse zal worden gedaan. Hij prijst Paula met het feit dat dit al de 21e keer is dat zij deze expositie organiseert. Ook complimenteert hij haar met de steeds meer toenemende diversiteit aan kunstenaars en kunstvormen die zij weet te enthousiasmeren om deel te nemen aan deze bijzondere dagen.

Kortom, de combinatie van een prachtige tuin, de bijzondere beelden van Paula en de deelname van een rijtje getalenteerde kunstenaars, die je een blik geven op een heel breed scala aan kunstvormen, maken een bezoekje aan Daansbergen te Halsteren tot een heel aangenaam uitstapje. Doen hoor!!

De expositie is van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli en vrijdag 7 juli t/m zondag 9 juli steeds van 11:00 tot 17:00 uur.