Hoge oxers worden overwonnen

Al een paar jaar zijn er op Fort de Roovere, een prima locatie trouwens concours dagen voor springruiters. Landelijke Rijvereniging Prins Auvergne organiseert dit evenement van 18 t/m 21 mei 2023. Deze vereniging opgericht 14 april 1945 is al meer dan 75 jaar actief met de paardensport. Vandaag zijn wij een kijkje gaan nemen hoe sfeervol het er is ingericht rond de bakken waar men de ruiters en hun paarden strijden om de fel begeerde prijzen.

De nog niet zo geoefende ruiters konden in de oefenbak onder begeleiding nog meer kennis op doen. Terwijl de volleerde ruiters hun paarden tot over grote oxers sturen. Een enkele weigert dan wel eens, en als dat twee maal is wordt je gediskwalificeerd, dat tijdens ons bezoek gebeurde, dat het paard de complete oxer omver liep.

Ook waren er vele foutloze ritten waar de ruiter het maximale applaus van het aanwezige publiek in ontvangst mochten nemen.

Je kan de komende dagen nog gaan kijken op het terrein bij Fort de Roovere. Voor het programma kijk dan op:  https://www.prinsauvergne.nl

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers