Arsis  heeft ons weer heel wat te melden:

Maart 2023 activiteiten:

- Synergy, 12 Kubra kunstenaars exposeren;

- Arsis presenteert 3 kunstenaars die zich hebben aangesloten in Corona tijd;

- Gespreksmiddag: Ben je een duurzame kunstenaar.

Nieuws over M6 Hete Vuren 2023. De Lente komt er langzaam maar zeker aan. Reden te meer voor een mooie expositie. Voor de 2e keer komen kunstenaars aangesloten bij Kubra in Oost Brabant onze kant op en ze brengen weer vele kunstwerken mee. De hele maand in onze Arsis-Galerie. 

We herstellen weer een oud gebruik in ere. Voor Corona was het de gewoonte dat kunstenaars die zich bij ons aansluiten zich op een avond presenteren.

  • Op 9 maart is het zover. Ingrid van der Meer, Peet Bakx en Wim van Gastel presenteren zich. Ook willen we weer met elkaar praten over kunst thema's die ons mogelijk bezig houden.
  • Op zondagmiddag 19 maart, praten we met elkaar over het thema: "Ben je een duurzame kunstenaar".  Iedereen is welkom op beide bijeenkomsten en uiteraard op de expositie. 

KuBra-Art in Galerie Arsis met de overzichtstentoonstelling ´Synergie’ - 3 t/m 26 maart 2023

 

12 Brabantse beeldend kunstenaars van KuBra-Art, komen naar Bergen op Zoom om hun kunst te tonen! Ze nemen in maart voor 4 weken hun intrek in Galerie Arsis en vertellen er over hun werk. De officiële opening wordt gevierd op zaterdag 4 maart vanaf 14.00 uur met een hapje en een drankje. Tijdens de expositie ´Synergie’ tonen de kunstenaars hun …

 

Kunstenaars presenteren zich - 9 maart 2023 - Galerie Arsis

 

De activiteitencommissie van Arsis presenteert 3 kunstenaars die zich hebben aangesloten bij Arsis de afgelopen tijd. Hoog tijd om kennis te maken met Ingrid van der Meer, Peet Bakx en Wim van Gastel. Op donderdagavond 9 maart krijgen deze drie kunstenaars de tijd om zich te presenteren.

 

Thema middag - Waar sta jij, stellingen die prikkelen. Zondagmiddag 19 maart 2023 - Arsis Galerie.

 

Op deze middag gaan we met elkaar in gesprek over een aantal kunst- en kunstenaars gerelateerde thema's. Waar sta jij, Wat doe jij. Ben je een duurzame kunstenaar. In 2022 ging een van onze leden van de activiteiten commissie, Irene Weug, naar de Biënnale van Venetië: samen met haar man koos ze bewust voor een treinreis via Wenen en Triest naar Venetië. Het werd een nacht- …

 

April en mei staan voor Arsis in het teken van de grote Hete Vuren expositie. Daarin sluiten wij aan bij de expositie in het Markiezenhof. Wij zullen daar exposeren, maar ook in de Sint-Gertrudiskerk, onze eigen galerie en wat verder weg in de Kunstkamer in Scherpenisse. 

In de Sint-Gertrudiskerk komt ook een expositie over de brand die de kerk 51 jaar geleden heeft getroffen (10 april 1972) en dat wordt verzorgd door de Geschiedkundige Kring Bergen op Zoom. 

In 2023 is dit ook weer een van onze expositie ruimten. (Foto Hoge Luchten, Markiezenhof, 2022

Ruim 110 kunstenaars hebben aangegeven deel te zullen nemen en werken te zullen insturen. De komende weken zullen zij deze ook digitaal aanleveren. Kijk op de catalogus site Bergenopzoom.art. Kom regelmatig terug want lang niet alle kunstenaars hebben al werken aangeleverd.

Noteer vast dat het publiek alle ingezonden kunstwerken kan komen bekijken op zaterdag 1 april (geen grap) (12:00-17:00) en dan kunnen de bezoekers ook het kunstwerk kiezen waarvan ze vinden dat dit de publieksprijs moet krijgen. Die wordt sowieso geëxposeerd in het Markiezenhof, Tuinkamer.

 

Andere exposities, buiten Arsis.

Ons thema ook voor 2023 blijft   Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden  en daar werken wij aan. 

Over Arsis....

Wat is Arsis kunst en sociëteit  

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant. 

Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc. 

Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien.  Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis. Er zijn ruim 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten. 

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.  Ook treft u ons op Arsis Facebook. 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

Uitschrijven | Abonnement beheren

Secretariaat: 

Heerlsestraat 4

4756 ST Kruisland

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.