Stichting BAM heeft op 7 en 8 oktober de voorstelling ‘Door de bril van Annie M.G.’ gespeeld in het Patronaat in Bergen op Zoom.

(Foto's Dick Vermaas / Artikel Tineke van Loon)

In deze muziektheatervoorstelling doken zij in het rijke archief van Nederlands bekendste schrijfster Annie M.G. Schmidt. 

De voorstelling is een mix van bekend en minder bekend werk van Annie M.G. Schmidt. Stichting BAM heeft er voor gekozen om louter teksten van de schrijfster te gebruiken in de show. De spelers en het artistieke team zijn aan de slag gegaan met het werk van de schrijfster en hebben samen liedjes, teksten en gedichten geselecteerd en gevormd tot een unieke kleinkunstvoorstelling. De thema’s die Annie M.G. Schmidt aansnijdt zijn decennia later nog altijd actueel en herkenbaar. Ze beschrijft serieuze thema’s zoals seks, feminisme en homoseksualiteit, maar doet dat met humor en een scherpe pen. ‘Door de bril van Annie M.G.’ is dan ook geen zoete kindervoorstelling, maar een volwassen voorstelling waarin muziek centraal staat. 

Regisseur Marcel van As is met de spelersgroep op zoek gegaan naar de betekenis van de (lied)teksten en gedichten. Zo hebben zij samen met het artistieke team de voorstelling vorm gegeven. Erwin Leijs is muzikaal leider en heeft de spelersgroep mooie muzikale uitdagingen gegeven. Van zes tot 8 -stemmige indrukwekkende groepsnummers, tot kleine gevoelige solo’s, en dat alles onder begeleiding van een sfeervol 3-koppig combo. De voorstelling is gespeeld in het Patronaat,  dat qua beleving perfect aansluit bij de intieme voorstelling, echt een mooie aanwinst voor de stad. 

Het werk van Annie M.G. Schmidt heeft het publiek doen verrassen!  Meer informatie via:  www.stichting-bam.nl