Brabants Landschap heeft ons weer leuke tochten te meloden

“Door de ogen van de nacht”

Brabants Landschap organiseert samen met IVN Groene Zoom op vrijdagavond 28 oktober een wandeling vanaf de Kraaijenberg. We gaan speuren naar dieren die actief zijn in de nacht en eindigen bij een kampvuur: een perfecte combinatie om de nacht te beleven! Wij zijn niet gewend om in het donker te leven, veel dieren wel! Uilen en vleermuizen associëren we met de nacht, maar er zijn nog veel meer dieren die juist dan op pad gaan. Zet je zintuigen op scherp en geniet van deze schemerwandeling. Een leuke activiteit voor het hele gezin!

Voor deze unieke activiteit dient u zich vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten 

We starten op 28 oktober om 18.00 uur bij bezoekerscentrum "De Kraaijenberg", Fianestraat te Bergen op Zoom.  De kosten bedragen €3,50 per persoon, inclusief drankje bij het kampvuur. €2,00 korting voor beschermers van Brabants landschap en leden van IVN Groene Zoom. Op de Kraaijenberg is het thema van de maand oktober... Zintuigen! We besteden hier niet alleen in de activiteiten aandacht aan, er is ook een 'verwondertafel' in het bezoekerscentrum.

Kijk voor meer informatie ook op www.brabantslandschap.nl  of op www.facebook.com/DeKraaijenberg 

 

“Stiltewandeling” 

Wandeling op zondag 30 oktober, georganiseerd door Brabants Landschap samen met IVN Groene Zoom De laatste zondag van oktober is het de Dag van de Stilte.

Frans van der Lem verzorgt al enige jaren belevingswandelingen. Deelnemers ervaren de natuur intensief, alle zintuigen komen aan de orde. Maar ook momenten van stilte en een liggende meditatie horen bij de tocht. In stilte geniet je van de natuur. Je luistert naar de vogels en het ruisen van de bomen. De gids laat je de omgeving vanuit een ander perspectief beleven: geuren opsnuiven, ogen en oren de kost geven en als het kan proeven en voelen.  Voor deze unieke wandeling dient u zich vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten .

Verzamelen op 30 oktober om 14.00 uur bij bezoekerscentrum "De Kraaijenberg", Fianestraat te Bergen op Zoom. Duur ongeveer 2 uur.  De kosten bedragen € 2,00 per persoon. Gratis voor beschermers van Brabants landschap en leden van IVN Groene Zoom. Kijk voor meer informatie ook op www.brabantslandschap.nl  of op  www.facebook.com/DeKraaijenberg