Lars van Herel is de naam.Een doodgewone jongen zonder pretenties, gitarist ook. Iemand die graag mag genieten van zijn idolen uit de jaren ’70. Maar als de schmink opgaat dan verschijnt daar de dwepende popster. En dat past uitstekend in een band als 666 The Nightmare.

 

Lars is al sinds den beginne lid van deze glamourrock band, en heeft alles meegemaakt, tot en met de DVD opnamen in Gebouw T van vorig jaar. “Het voelt wel een beetje als een reünie. We spelen in dezelfde periode van het jaar op hetzelfde podium”. Vrijdag de 13e in Gebouw T moet dus weer een knalavond worden. “Vorig jaar moest alles heel strak voor de opnamen. Misschien dat we nu wat vrijer zijn, en dus een stapje verder kunnen gaan in onze show”. Behalve dat 666 een rete strakke band is die heerlijke stampende zwetende rock brengt, is het ook een band die bekend staat om z’n show. “Die show is natuurlijk een act, maar wel één die het voor ’t publiek nog leuker maakt naar ons te komen kijken”. De rol van Lars als muzikant mag stuwend genoemd worden, of wel ‘pompend’ zoals hij het zelf noemt. “Altijd weer een uitdaging om samen met bas en drums een bepaalde drive, of flow, weg te zetten waar alle solo muzikanten op kunnen drijven”. Zijn eigen solowerk omschrijft hij als ‘groovend en bluesy’ in de stijl van AC/DC en dergelijke. Lars heeft nu al zin in een geweldig feest in Gebouw T en belooft ons allen een hele leuke muzikale verrassingsact. “Het wordt echt een héél leuk rockfeestje”.

Juist de afgelopen periode is 666 The Nightmare weer gegroeid richting de oude originele bezetting met Loek en Monique als frontmensen. “Dat voelt vertrouwd, zoals we eigenlijk ooit begonnen zijn”, aldus Lars. Er is duidelijk weer meer plaats voor de act, voor de show op zich. “We spelen natuurlijk allemaal een rolletje, en dat maakt het leuk”. Zo is hij ook tevreden over de nieuwkomer in de band, Marijn van de Branden. “We kennen Marijn natuurlijk al lang. Hij mag zich ook graag in een rol hijsen, speelt voor de leuke ambiance, maar is ook heel gedreven in de muziek zelf”.
Nog even een terugblik naar het eerste optreden in Gebouw T tijdens de DVD opnamen, en de uitreiking van de DVD in 't Slik.   Krijg je al zin om de 13e ook te komen??  Ik wel !!