Na heel wat jaren keert acteur Ferhat Kaplan, geboren en getogen Bergenaar, met zijn team terug naar Bergen op Zoom met de voorstelling Gouden Bergen in theater De Maagd.

Een kleurrijke, humorvolle voorstelling waarin Ferhat Kaplan en Yeliz Dogan op zoek gaan naar hun privilege als "derde generatie gastarbeiders" in Nederland. De voorstelling Gouden Bergen is op 19 januari 2023 te zien in het theater.

Acteur Ferhat Kaplan begon zijn jeugd met acteren aan het Centrum van de Kunsten in Bergen op Zoom (CKB). Als kind speelde hij ieder jaar een voorstelling, trad hij al eens op in theater De Maagd en bezocht hij het theater vaker. Ferhat: “Ik weet nog hoe overrompeld ik was van de grootte van de zaal, in mijn brein konden er wel duizenden mensen in.” Nu is Ferhat actief in theaters en op festivals door heel het land met Gouden Bergen, een voorstelling die hij heeft gemaakt in samenwerking met de getalenteerde Nina-Elisa Euson, Yeliz Dogan en Onur Kaletas. Ferhat: “Een humoristische ode aan de eerste generatie gastarbeiders uit Turkije die hun land hebben verlaten om hun kinderen en ons een beter toekomst te geven.” Zoals zijn opa Ahmet Kaplan, die naar Bergen op Zoom kwam om hier te werken. In de voorstelling maakt hij veel referenties naar zijn jeugd in Bergen op Zoom. Daarom was het spelen in De Maagd een grote wens.

Want ook al woont hij sinds zijn 22e niet meer in Bergen op Zoom, dit voelt echt als een thuiswedstrijd. “Weer in De Maagd spelen is een droom die uitkomt, ik kan niet wachten om al mijn familie, kennissen en vrienden in de zaal te zien. Bergen op Zoom heeft nog altijd een speciaal plekje in mijn hart.”

Kijk voor meer informatie over de voorstelling op www.demaagd.nl