Er was een behoorlijke aanloop van geïnteresseerden op een zonnige zaterdag 6 augustus jongstleden.

De expositie ruimte van Arsis aan het Zuivelplein 2 te Bergen op Zoom bood dan ook een buitengewone verzameling van prachtige kunstuitingen. Er waren kunstenaars van geheel Brabant bij betrokken, ofwel zoals de voorzitter sprak: ‘Van Limburg tot de kust’. Zo was daar ook de Bergse Els Gladdines met haar werken aanwezig. Ik besloot om haar een speciale editie van mijn laatste pennenvrucht Droomdicht te geven als teken van waardering voor haar werken en haar deelname aan deze bijzondere expositie.

Onder muzikale klanken, een hapje en eendrankje laafde het publiek zich aan sculpturen en schilderijen.

Na afloop streek ik zelf neer op een terrasje op de Grote Markt onder een aangenaam zonnetje; een mooie zaterdag dus.

Sonn

 

Over de expositie:

KuBra-Art in galerie Arsis-Bergen op Zoom met de overzichtstentoonstelling “Brabantse Kunst Verbeeld’

26 Brabantse beeldend kunstenaars van KuBra-Art, trekken massaal richting het Westen van Brabant om hun kunst te tonen! Ze nemen voor 4 weken hun intrek in Galerie Arsis in Bergen op Zoom.

Van vrijdag 5 t/m zondag 28 augustus 2022, alle vrijdagen, zaterdagen en koopzondag 28 augustus van 12 tot 17 uur, zijn er Brabantse kunstenaars aanwezig om over hun werk te vertellen.

 

Tijdens de expositie ‘Brabantse Kunst Verbeeld´ tonen de kunstenaars hun ziel, hun kwetsbaarheid en de harmonie die daaruit ontstaat. Blijdschap, weemoed, positiviteit, reflectie, schoonheid, kracht, stilte, spanning en meer, uitgedrukt in beelden en kleuren die je uitnodigen uitdagingen aan te gaan en de wereld een stukje mooier te maken.

De specialiteit van de kunstenaars van KuBra-Art is hedendaagse kunst en de collectie is veelzijdig; schilderijen, tekeningen, grafiek, digitale kunst, mozaïek, collages en bronzen, keramische en polyester sculpturen in diverse stijlen. Er is gebruik gemaakt van o.a. acryl- en olieverf, vilt, leer, krijt, pastel, textiel.

De expositie wordt zaterdag 6 augustus om 14.00 uur officieel geopend. Tijdens deze expositie is Galerie Arsis, Zuivelplein 5, 4611NX Bergen op Zoom, geopend op de vrijdag en zaterdag en op koopzondag 28 augustus van 5 t/m 28 augustus 2022 van 12 tot 17 uur. De toegang is vrij. Gedurende de expositie zijn er kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk.

 

Stichting KuBra

www.stichtingkubra.nl 

Het kunstenaarscollectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent 140 deelnemers die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De beeldend kunstenaars hebben onder andere als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België. 

 

EXPOSANTEN  

Marlene van Alphen (Etten-Leur)

An Brzoskowski (Bakel)

Franca Schuurmans (‘s-Hertogenbosch)

Anita Voets (Berlicum)

Marion Vriens (Roosendaal)

Leonie Dekker-Verhagen (Heeswijk-Dinther)

Rietje Huijser (Vught)

Knut (Standdaarbuiten)

Nanda van Alebeek (Zaltbommel)

Ria de Laat (’s-Hertogenbosch)

Renée Middelkoop (Oosterhout)

Marleen Vinke (Wouwse Plantage)

Liesbeth de Waal (Bergen op Zoom)

Frank Keiren (Nuenen)

Petra Verlooij (Etten-Leur)

Natasja Mulder (Teteringen)

Inez Schenk (Haaren)

Dick van Tongeren (Nuenen)

Leny de Vos- van Erp (’s-Hertogenbosch)

Marion van Bergen (Zundert)

Annie Veldkamp (St-Oedenrode)

 

Pierre van Dijk (’s-Hertogenbosch)

Els Gladdines (Bergen op Zoom)

Hetty van Gool (Vinkel)

Marian Govers-Jilesen (Sint Hubert)

Anne-Marie Hofhuis (’s-Hertogenbosch)

Voor alle informatie: https://www.stichtingkubra.nl/home/2022/06/16/arsis-b-o-zoom-5-31-aug-2022/