Een leuke middag die op een reünie leek

Vele bekende gezichten uit de wijk ’t Fort – Zeekant kwamen zaterdagmiddag naar café de Saeck om naar de boekpresentatie te luisteren en kijken. Het boek van Sonn Franken een schrijver uit Bergen op Zoom, gaat over een kwajongen genaamd Drieste Dirk uit deze wijk in de jaren zestig en zeventig. De verhalen die in dit boek beschreven staan komen niet alleen bij mij, maar bij vele aanwezigen de herinneringen van weleer weer opborrelen. Het boek vloog ook als zoete broodjes, gesigneerd over de toonbank. Iedereen wil toch de verhalen over de Paulus kerk, het voetballen tegen de garage deuren onder de flats, de speeltuintjes of de winkeltjes in de wijk terug lezen.

Om nog meer uit het verleden van de wijk naar boven te halen was Henk Franken gevraagd om wat over de cafés te vertellen. Uitgelicht kwamen hier de oude cafés van de Antwerpsestraatweg naar voren zoals de Stalenbrug wat in de volksmond de Puit werd genoemd, ’t Oude Fort van Molenaar, Formosa bij Frans en Ina en café de Zeekant bij Sjonneke Jansen. Kortom een hele leuke middag die op een reünie leek waar oude anekdotes opgehaald werden.

Mocht u nu geïnteresseerd zijn geworden doordat we enkele items uit het boek beschreven hebben dat is het misschien een leuk idee voor een cadeautje met Sinterklaas of onder de kerstboom. Verkrijgbaar via de schrijver Sonn Franken of te bestellen bij de Boekenindustrie: https://boekenindustrie.nl/product/drieste-dirk/

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers