Rookpluim en scheepshoorn van verre te horen en te zien

Spannende gezichtjes van de kinderen uit Bergen op Zoom stonden aan de wal of die goede Sint met zijn Pieten wel zou aankomen met de boot vanuit dat verre Spanje. En ja wel hoor zo rond de klok van half twee zag men in de verte de rookpluim en hoorde men de scheepshoorn van de grote boot de sluizen van Bergen op Zoom in varen. Met dat hele kleine stukje varen tussen de sluis en wal zongen de kinderen samen met Zoek Piet en Roos al het bekende liedje zie ginds komt de stoomboot, alwaar Sinterklaas snel zijn voeten op de Bergse bodem zette. De Pieten trappelden op de boot heel ongeduldig en wachten op het aftellen dat Sinterklaas samen met de kinderen deed, zodat de Pieterbazen ook van de boord mochten komen, dan kon het feest pas echt beginnen.

Na het welkomstwoord door de voorzitter Daan Touw van stichting Sint Nicolaas mocht de bonte stoet van bandjes en voertuigen hun route vervolgen naar de Grote Markt van Bergen op Zoom. Rijen dik werd de Sint en zijn Pieten toe gejuicht en gezongen door de straten. Eenmaal op het podium voor het stadhuis verwelkomde Burgemeester Frank Petter de goedheilig man. Hier werd het Sinterklaas feest nog meer vrolijkheid gegeven door te dansen en met zijn allen leuke liedjes te zingen op de klanken van de Pietenband.

Sinterklaas had ook een nieuwtje dat de Peperbus als Sinterklaas in Bergen op Zoom is P.I.T (Pieten informatie Toren) zal heten. Ook had de Sint nog een verrassing, dat alle kinderen die avond hun schoentje mochten zetten en dat er zeker de andere ochtend een surprise in zou zitten. De komende weken is er nog voldoende te beleven met Sint en zijn Pieten. Kijk maar op de site van Stichting Sint Nicolaas:   https://www.sintboz.nl/

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers