Het is toch even wennen, maar wat mooi is het geworden zeg.

Al jaren rijden mensen een blokje om. Immers aan de Gorishoeksedijk 35 te Scherpenisse is Brasserie De Zeester gevestigd. Zeker als het zonnetje zich laat zien, is het een drukte van jewelste als fietsers en wandelaars deze gezellige brasserie weten te vinden.

Het oude pand is verdwenen, als ik een kijkje kom nemen. De Zeester heeft een ware gedaantewisseling ondergaan nu ze in het nieuwe pand is gevestigd. Een pand waar nog wat laatste werkzaamheden aan worden verricht, maar de brasserie is inmiddels in gebruik genomen.

Het pand op zich is indrukwekkend, in alles doet het denken aan een vuurtoren. Dat zou niet eens zo'n slechte gedachte zijn, want het staat op een schitterende plek met indrukwekkend uitzicht op de Oosterschelde.

 

Eenmaal binnen kijk ik mijn ogen uit, wat een prachtige ambiance. Er is veel ruimte, een schone moderne inrichting met een gemoedelijke sfeer, en je kijkt warempel zo de open keuken in. Kwaliteit verbergt zich niet, zeggen ze wel eens. En dat is nu precies wat je in Brasserie De Zeester kunt beleven. De kaart is nog altijd uitnodigend en de gerechten smaken meer dan voortreffelijk. Ook de bediening is zoals ik hem gewend ben, hartstikke goed en warm. Ja, deze brasserie voelt als een warm bad. 

Nadat ik een lekker dagsoepje heb genuttigd, krijg ik van eigenaresse Jenny Goudzwaard een rondleiding. ‘Moet je kijken wat een ruimte. We hebben ook verschillende zalen voor feesten en partijen, ieder met een eigen terras.’ Jenny klinkt trots en ze heeft alle recht daartoe. Zij en haar man Hans, haar schoondochter Iris en zoon Maikel hebben met Brasserie De Zeester 2.0 een prachtige zaak in handen.

 

Ik tuur naar buiten en het is alsof ik naar een levend schilderij kijk. Deze brasserie zit werkelijk op een schitterende locatie waar het decor door het weer telkens weer een nieuw uitzicht biedt. 

We hebben er lang op moeten wachten, maar dit is meer dan de moeite waard,’ hoor ik van Jenny. Ik kan haar alleen maar gelijk geven.

Brasserie De Zeester 2.0 zoals ik dat noem, het is een prachtige zaak waar ik nog veel zal komen. En gezien de verhalen die rond gaan, ben ik zeker niet de enige.

Wij van BoZinBeeld.nl wensen het hele team en de eigenaren heel veel succes en een mooie tijd.

Zullen we even een inkijkje geven van omgeving en brasserie?  😉