Wij ontvingen het volgende bericht van Synapsz:

Beste kunstliefhebbers,

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de opening van de SynapsZ-expositie 2021 “Bruut Natuur” in Gallery Lukisan op zaterdag 16 oktober om 15.00 uur. Na een welkomstwoord van SynapsZvoorzitter Jan Slokkers zal de opening worden verricht door jazz- en kunsthistoricus Tom Goosen.

Op deze expositie, die loopt tot 28 november, is werk te zien van de SynapsZ-leden Els van Egeraat, Petra Kwaadgras, Fred de Ron, Gerard Huisintveld en Hans Oerlemans en van gastkunstenaars Katja Tempelaars (Schijf: keramische objecten), Frank van Es (Bergen op Zoom: fotografie) en Rob Musters (Rotterdam: illustraties, observaties). Tevens wordt van de Indonesische kunstenaar Ayu Arista Murti een object geëxposeerd.

Geheel in overeenstemming met het thema heeft de expositie een organisch/dynamisch karakter. Via een proces van groei en aftakeling wisselt deze expositie steeds van vorm en inhoud. Dat geldt ook voor de gratis toegankelijke bijeenkomsten die op zondagmiddag om 15.00 uur beginnen.

De programmering daarvan is als volgt:

24 oktober Lezing “Klimaattraining” door Hanneke van Andel (Klimaattrainer IVN). Over de overbelasting van onze planeet door menselijke hebzucht en activiteiten, en hoe die terug te dringen. Hannekes lezing wordt ingeleid door Carl Samuels (Regisseur duurzame ontwikkeling en oprichter van Volhoudbaarheid).

31 oktober Boekpresentatie “Spelend Metaal” van Fred de Ron, een light-verse bundel met illustraties van Rob Musters. Gastheer is journalist Willem Jongenelen. SynapsZ-voorzitter Jan Slokkers leest voor en Henk Boot (Redacteur, lid SynapsZ) verklaart. De afterparty wordt verzorgd door DJ WCoolJ.

7 november Lezing “Groencollege” door Tom Goosen. Over de symboliek en de associaties van groen in de schilderkunst, de muziek en de architectuur, en de kracht en betekenis van groen in onze eigen leefomgeving. Was Bergen op Zoom in 2015 niet de groenste stad van Europa? 

14 november Dansvoorstelling “Water gevangen in dans” door Wilde Mossels.  Een artistieke vertolking van een natuurelement. 21 november Performance “Je reste” van Kunstcollectief P.A.T. (Performance Art Theatre). Beweging, beeld en geluid golven in deze prikkelende performance langs vele brute maar ook verstilde momenten die de natuur rijk is.

28 november Afsluiting met wijnproeverij “Biologische wijn; Meer leven in de Wijngaard”, verzorgd door Vitis Wijnkring. Verder op diverse momenten onaangekondigde performances, uitgevoerd door de verschillende hoedanig- en persoonlijkheden van Gerard Huisintveld.

SynapsZ verwelkomt u, samen met galeriehouders Sander en Roel, graag tijdens de opening en/of tijdens een van de andere expo-weekenden, in Gallery Lukisan, Moeregrebstraat 72 Bergen op Zoom.

Openingstijden: Woensdag t/m Zondag, van 11.00u tot 17.00u.