Terug in de tijd op de Markt in Wouw.

Afgelopen week kreeg ik een affiche te zien van een Vinyl & Vintage beurs die me toegezonden was door Walther Voorheijen. Walther en Niels Bakker zijn twee mannen uit Wouw die een enorme passie hebben van de rock & roll jaren fifties en sixties. Idolaat van jukeboxen en oldtimers heeft hen vriendschapsband versterkt. Samen bezochten ze evenementen in die stijl en ook platenbeurzen. Dit bracht hun op het idee om zelf een De Wouwsche platenbeurs te organiseren. Het bleek op de Markt in Wouw te zijn en ik ben daar heen gegaan, niet alleen om foto’s voor de site te maken maar ook om wat vinyl voor mezelf te scoren. Kort heb ik even gesproken met Walter die echt enthousiast was dat er een prima opkomst was qua standhouders en zei dat er spontaan ook mensen aanboden hun mooie oude voertuigen tentoon te stellen. Bij Walter in de kraam lag nostalgie, onder andere een draagbare 8-trac en platen spelers uit de jaren zestig.

Een leuke opgezette markt met diverse kraampjes van Vinyl, Vintage en Brocante. Een dj die alles op vinyl draaide om er een leuke sfeer van te maken. Een suikerspinkraam die me aan de haardos van de sixties doet denken zo groot dat die mevrouw de spinnen maakte. Vandaag is het nog mogelijk om te gaan kijken, het duurt tot 16.00uur op de Markt in Wouw.

Walther en Niels organiseren meer dingen door de jaren heen die u kan lezen en vinden op hun website: www.rockinwouw.nl of via Facebook: facebook.com/rockinwouw

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers