Zoals recent gemeld, kan er door het Corona-virus helaas weer geen traditionele Maria Ommegang plaatsvinden.

Om de maand juni toch in het teken te zetten van Maria, initieert de organisatie van de jaarlijkse dankstoet de speurtocht ‘Waar is Maria’ én een ‘Vreugdevolle Wandeling’ voor het hele gezin, waarbij kunstwerken van Kees Warmoeskerken centraal staan. 

De speurtocht ‘Waar is Maria’ start op 12 en 13 juni tussen 13.00 en 13.30 uur vanuit de Lourdeskerk aan de Prins Bernhardlaan te Bergen op Zoom, waar het deelnameformulier opgehaald kan worden. De speurtocht ‘Waar is Maria’ duurt ongeveer een uur en leidt langs plaatsen in Bergen op Zoom waar Maria zichtbaar is in het straatbeeld. Het is een leerzame en leuke speurtocht voor jong en oud, waar zelfs kleine prijzen mee te winnen zijn!

 

De ‘Vreugdevolle wandeling’ door de binnenstad van Bergen op Zoom kan vanaf 12 t/m 27 juni op eigen initiatief gelopen worden. De Vreugdevolle Wandeling begint bij het Markiezenhof en gaat langs zeven locaties. Op elk van deze locaties is een uniek kunstwerk van Kees Warmoeskerken te bewonderen, die alle de (in totaal) zeven vreugden van Maria uitbeelden.

Hieronder een overzicht van de locaties, te beginnen bij de eerste vreugde van Maria en eindigend bij de zevende vreugde:

1. Instyle - Fortuinstraat 25/27

2. Grand Hotel De Draak - Grote Markt 36

3. Ristorante Napoli - Kerkstraat 10

4. Lex Doggen - Van Dedemstraat 11a

5. Kees Warmoeskerken - Potterstraat 38

6. Boekhandel Van der Kreek - Lievevrouwestraat 12

7. Perfect Hypotheken - Lievevrouwestraat 50

Beide wandelingen zijn gratis.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.mariaommegang.nl