Een berichtje van Berregse ingezetenen:

Beste mensen van de media. Wij hebben gemeend om in deze donkere dagen een vrolijke edoch educatieve geluidsopname te maken. Wij zijn Vietrasie. Een samenwerking tussen twee feest/carnavals neuzen. De een maakt muziek en de ander legt/zingt het uit. Vietrasie is het Bergse woord voor Vitrage. Doorschijnende gordijnen. In Bergen op Zoom lopen de mensen met veel vietrasie om hun nek tijdens Carnaval. Dat is een traditie van oudsher. Wij hebben gemeend dat er in deze sombere dagen toch nog een beetje leutigheid moet kunnen plaatsvinden. Ondanks alle beperkingen hebben we dit voor elkaar gekregen.

We hebben een single-tje opgenomen en deze wordt gratis verspreid via Youtube en ons eigen Facebook kanaal Vietrasie. De muziek is gemaakt en gespeeld door onszelf. Het liedje gaat over een kroegentocht maken over de Grote Markt van Bergen op Zoom. Maar een ding staat centraal . . . Wa d’s de Peperbus toch gròòt. De Peperbus is de bijnaam van de toren van de Grote Kerk op de markt van Bergen op Zoom. Er wordt gezongen in het Nederlands en in het dialect van Bergen op Zoom, zodat het toch voor iedereen verstaanbaar is. Ook wordt de single aangemeld bij Spotify, zodat hij voor iedereen te beluisteren valt. Het is niet helemaal vlekkeloos en gelikt maar dat is ook de bedoeling. Life spelen en zingen in een café gaat ook niet altijd vlekkeloos. Vooral niet met carnaval. Het gaat om de beleving.

Agge Mar Leut Et

Vietrasie, Fanfare en Gezang

Peet Bakx (zang)

Rick van den Brink (muziek)

Meer informatie:

0164 254702

 

Hierbij nog de link waar onze single te beluisteren valt.

https://www.youtube.com/watch?v=ar5TSRwc1wI&feature=share&fbclid=IwAR2d6C-d82eeRXLBVdHhzymjS9zTs_Y1kxg5oFRV7DACOd0QopBKZAfpm5s