Het oudste hotel van Nederland heeft begin november blikken erwtensoep geïntroduceerd, ondertussen is menig Bergenaar bekend met dit concept en  gaan de blikken als warme broodjes over de toonbank.

Vanwege het succes van de erwtensoep introduceert de Draak nu het seizoenzusje: Zuurkool

“Wij hebben de oer-Neêrlandsche zuurkool nieuw leven ingeblazen. Witte kolen, vers van het land van boer Suykerbuyk gesneden door Bruijs – van Dijk en dit alles nog geen 3 geen kilometer hier vandaan. We mengen we de kolen met specerijen, zout en dragon. Het zout is afkomstig van TOMASU de enige microbrouwerij van Europa waar ze Rotterdamse Sojasaus maken” vertelt Tim Schimmel, Operations Manager van Grand Hotel de Draak.  

Het houten whiskyvat waar de zuurkool in wordt gefermenteerd komt van TOMASU, daarmee krijgt dit vat dus een derde leven. Van whisky naar sojasaus, naar nu het fermenteren van zuurkool. Nadat er 24 maanden sojasaus in heeft gefermenteerd werd het vat afgespoeld om vervolgens ruimte te maken voor het fermenteren van onze zuurkool. Door de subtiele soja smaak, gecombineerd met de specerijen en dragon is dit een verdraaid lekkere zuurkool zonder kunstmatige geur – kleur of smaakstoffen.

Onze zuurkool is een ware superfood. Witte kool zit namelijk boordevol vitamine C en de melkzuurbacterie is erg gezond. De melkzuurbacterie helpt om de schadelijke bacteriën in ons lichaam beter af te weren. Ze vernietigen bovendien allerlei giftige stoffen en doen het slechte cholesterolgehalte dalen. Hiermee wordt onze weerstand en immuunsysteem versterkt. 

Torben Bouterse, de chef van Restaurant Hemingway zegt graag over zijn gerecht: “Zuurkoolstamppot is heerlijk, alleen dat kennen we allemaal wel. Ik heb het over een andere boeg gegooid door een recept te bedenken bij onze zuurkool en ik daag u uit om dit verrassende visgerecht thuis op tafel te zetten!” 

Bestel hier uw verse zuurkool: https://www.hoteldedraak.nl/website/actie/zuurkool/