Het was een training als alle anderen maar toch ook een beetje bijzonder.

Door Patty Pellis:

Afgelopen maandag stond naast de vaste trainersgroep ook Lenja Witlox aan de badrand bij de wedstrijdploeg. Lenja werkt sinds 1 oktober als talentcoach voor de  paralympische ploeg van de KNZB. Zij ondersteunt Bondscoach Sander Nijhuis en assistent bondscoach Bram Dekker en dan met name op het gebeid van talentontwikkeling. Haar belangrijkste taak? De zwemmers van morgen begeleiden naar een toekomst bij de Nederlandse ploeg. 

Ze is voor de jonge zwemmers van de Johan Cruiff Selectie (JCF) het eerste aanspreekpunt bij de bond. Ze kijkt samen met hen naar trainingsinvulling, belasting en ontwikkeling. Ze onderhoudt nauw contact met hen, bezoekt trainingen, verzorgt trainingsstages en bespreekt samen met de thuiscoach hoe ze hun zwemmer nog verder kunnen laten excelleren. 

Bij de Krabben stond ze aan de badrand om kennis te maken met Suzie Pellis. Suzie is één van de 12 zwemmers die dit jaar worden begeleid door Lenja. Suzie hoort bij de junioren-jeugd in Nederland tot de absolute top en is dan ook lid van de JCF. Samen met Krabben-coach Chantal ten Hove bekijkt Lenja wat er nodig is voor Suzie om binnen enkel jaren door te stromen naar de Nederlandse Paralympische ploeg. 

Lenja zal vanaf nu regelmatig aan de badrand in de Schelp te vinden zijn, en dat is fijn. Voor Suzie, maar zeker ook voor de overige zwemmers van de wedstrijdploeg. Een KNZB top coach die meekijkt, daar leren alle coaches aan het bad van en het kan niet anders dan dat daar de zwemmers de vruchten van plukken.