Vorig jaar was ik bij het startschot van de Zomerrit van de Etten Leurse Brommer Vrienden.

Dit jaar was ik helaas verhinderd, maar de voorzitter stuurde ons het volgende verslag:

Vandaag hadden we de Zomerrit. Dat zomer konden we vandaag wel weg laten. 😄 Aanvankelijk leek het mooi weer te worden, maar al snel sloeg het weer om en kregen we regelmatig een bui regen te verwerken. Maar goed we zijn niet van suiker, en 152 betalende deelnemers waren dat met ons eens. Een mooie opkomst ondanks het slechte weer, en ze kwamen weer van heinde en verre. 90 km was de route van vandaag en voerde ons weer over wegen waar we nog nooit geweest waren. Iedereen hield zich goed aan de Corona-maatregelen, waarmee een controle door handhaving Etten Leur met glans werd doorstaan. We kregen zelfs komplimenten van de twee jonge Boa's. De bemoeienis van het personeel van café 't Strooienhuis heeft hier ook zeker aan bijgedragen. 

Het bestuur van de ELBV wenst de volgende mensen en bedrijven te bedanken:

▪Vrijwilligers van de Etten Leurse Bromfiets Vrienden: Al jarenlang de harde kern van de ELBV. 

▪Deelnemers: dank dat jullie ondanks het slechte weer zijn gekomen, zo is al ons werk niet voor niets geweest en hebben wij ook een leuke dag gehad. 

▪Personeel van 't Strooienhuis: we hadden heel veel steun aan jullie met de Coronamaatregelen, en alles was weer tot in de puntjes verzorgd. 

▪Ton van de Sande voor tot 2 maal toe controleren van de route.

▪Michel voor het gebruik en het bemannen van de bezemwagen.

▪Firma Heijmans voor het gebruik van de 1,5 meter borden. 

▪B.O.L.U.Z. (www.boluz.nl) voor het gebruik van hun plankjes om de brommers op te zetten.

▪Bart en Ad (routecommissie) voor het uitzetten, bepijlen en ontpijlen van de route. ▪Hans en Piet Kanters voor de stickers.

Nog wat cijfers: 

• 90 km route.

• 4 pechgevallen (3 Zündapps en 1 Kreidler 😁)

• 160 plankjes geleend van Boluz

• 152 deelnemers

• 150 pijlen opgehangen

• 5 mm regen...

Tot volgend jaar 22 Mei bij de Gezelligheidsrit!

De voorzitter van de club gaf ons toestemming om wat foto's van hun Facebook pagina te dpownloaden; wij kozen enkele foto's van Jurre Mans  We zullen ons best doen om hun volgende toertocht weer zelf bij te wonen ;-)