Voor muziekliefhebbers is er een lichtpuntje: PopMonument 2020 keert terug!

Dit keer met een heel bijzondere editie. Op zaterdag 12 september openen Gebouw-T, de Ontmoetingskerk en Het Markiezenhof in Bergen op Zoom haar deuren voor de mooiste muziek. Kleiner, intiemer en bijzonderder dan ooit. 

“De kracht van PopMonument is om muziekliefhebbers te verrassen met een breed scala aan muziek op meerdere erfgoedlocaties. Dat is precies wat we dit jaar ook gaan doen, alleen dan op gepaste afstand”, zegt festivalcoördinator Joep Gudde.

 

Anders dan anders

Dat deze editie anders dan anders is, mag duidelijk zijn. Intiemer, bijzonderder en op minder locaties, benadrukt Gudde. “Bezoekers worden verdeeld in 3 groepen van maximaal 80 mensen en krijgen 3 optredens te zien. Elke artiest speelt dus ook 3 sets. Zo houden we ons aan de regels, maar bieden we ons publiek wel het festival dat ze gewend zijn.” Bezoekers worden getrakteerd op een breed scala aan muziek: van een singer-songwriter en modern klassiek tot een indieband met elektronische invloeden. “Met prachtige muzikale optredens blazen we bijzondere erfgoedlocaties nieuw leven in”, zegt Gudde.

 

Breed scala aan muziek

De headliners van PopMonument treden op in Gebouw-T en in de Ontmoetingskerk. Daar kunnen ze 80 bezoekers tegelijk binnenlaten. In Gebouw-T staat de populaire Amsterdamse band Klangstof op het podium. Gudde: “Het verrassingseffect is wat PopMonument zo bijzonder maakt. Dit jaar laten we de bezoekers vlak voor het festival een locatie binnen Het Markiezenhof kiezen en ontdekken ze ter plekke welke artiest ze gaan zien. Eén van de artiesten in Het Markiezenhof is Vlaamse zangeres Meskerem Mees, op dit moment op nummer 1 in de hitlijst van Studio Brussel. In de Ontmoetingskerk worden bezoekers eveneens verrast door het bijzondere werk van een kunstenaar die zich laat inspireren door het erfgoed en de bijzondere tijd waarin we nu leven.”

 

Beperkt aantal kaarten

Om het festival voor zoveel mogelijk muziekliefhebbers toegankelijk te maken, zijn er alleen tweepersoonstickets verkrijgbaar. Wel zijn er minder kaarten dan voorgaande jaren te koop, er is slechts plek voor 240 bezoekers. PopMonument vindt plaats op zaterdag 12 september. De kaartverkoop start op vrijdag 24 juli om 10.00 uur. 

 

Contactgegevens:

PopMonument – Joep Gudde – festivalcoördinator en marketing & communicatie – telefoon: 0164-253122 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.