De grootste zaak als het aankomt op accessoires op het gebied van Harley Davidson en Japanse motoren.

Soms ga je wel eens met een paar maten, en in mijn geval ook met een paar broers, op pad. Zo maar een ritje zullen we maar zeggen. Dat kan met de auto of met de motor zijn. Als echte "petrol head" mag ik graag naar techniek op wielen kijken. Of dat een auto is, een motor, ene brommer of een vrachtwagen is, kom maar op met die vehikeles, zeker als je een stapje terug in de tijd kunt doen.

Wat dat betreft kan ik iedereen een ritje naar Zandvliet België aanraden. Echt, als de corona perikelen opdampen en de Belgen hun grenzen weer open stellen, maak dat tripje eens en bezoek American Legend!

American Legend bestaat al heel wat jaartjes. Eigenaar Karl Verhaegen is op z'n Belgisch gezegd "gekend'. Vroeger dealer van Harley Davidson en Kawasaki, organisator van "Belgisch Bike Weekend" en uitgever van "Custom Motorrijder Magazine", heeft zijn zaak in Zandvliet niks aan aantrekkingskracht verloren. Als je accessoires nodig hebt, ga maar eens kijken. Handschoenen, helmen, kleding en wat dan ook om je bike te verfraaien. Of je gaat er gewoon langs voor een bak koffie en een praatje. Dit is een zaak waar je nooit voor niets stopt. Al was het bij voorbeeld alleen maar om zijn "museum" te bekijken. Waanzinnig gave custombikes staan opgesteld naast juweeltjes van ver voor de tijd dat ik geboren was.

Het museum ademt vroegere tijden uit. Niet alleen staan er een hoop oude motoren en auto's, nee het is de opstelling en aankleding van de verschillende ruimtes die er voor zorgen dat je ogen te kort komt. JA, we moeten hier een waarschuwing geven. Kom hier niet naar toe als je nog een afspraak hebt, of iets voor je vrouw / vriendin moet doen. Je blijft namelijk geheid langer dan je van plan was. Oude kasten, motorblokken, schilderijen, afbeeldingen, je weet gewoon niet wat er allemaal te zien is. Hier onder een galerij met behoorlijk wat foto's om je een indruk te geven. Ik weet zeker dat je zin krijgt om er heen te gaan!  ;-)