Persbericht rondleidingen Halwana & Bouwclubs 2020

Vanaf maandag 3 februari organiseert de Stichting Vastenavend voor 2.200 kinderen van de basisscholen in onze stad, rondleidingen op Halwana, de thuisbasis / bouwlocatie van de Stichting Vastenavend aan de Zeelandhaven in Bergen op Zoom. Tevens worden bezoeken gebracht aan bouwclubs d’Ekseketel, Krabbekweekers en De Watertore..

Deze twee weken worden basisschoolkinderen bij toerbeurt rondgeleid door leden (boeren) van de Boerenploeg. Kinderen worden langs diverse loodsen geleid waar zij onder andere, de pèèrse Liemozien, Spuit 11, de Victoria koets, het gezicht van de Peperbus, Wana, de Blauwe Schuit en de Pèèrse dubbeldekker kunnen bekijken. In de kledingloods vinden ze o.a. pakken van de Prins, Grootste Boer, Nar en Steketee.

In samenwerking met Curio isk (de Internationale Schakelklas) zullen ook anderstalige leerlingen tussen de 12 en 18 jaar worden ontvangen op Halwana op dinsdag 11 februari en donderdag 13 februari, beide dagen om 11.00 uur. Enkele loodsen worden niet bezocht omdat daar de Prinsewagen en decors en attributen voor de Kindervastenavend gemaakt worden. Deze blijven geheim tot het moment dat ze voor de Intocht en de Kindervastenavend gebruikt worden. Met een groepsfoto voor de Dubbeldekker wordt de rondleiding na een klein uurtje beëindigd.

De pers is hierbij van harte welkom. In de bijlage treft u de schema’s voor de bezoeken aan. Mocht u een bezoek willen brengen, gelieve dit dan door te geven aan Kees Theunisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of mobiel nummer 0631996182.

 

Locatie

De bouwclubs zitten met hun bouwkoten in het Konterscherp, Calandweg 47a. 

Begeleiding

Bezoek is voor groepen van maximaal 30 leerlingen, dit i.v.m. de veiligheid. Iedere groep dient 4 (max 8) begeleiders bij zich te hebben, aangezien de groep in 2 groepjes wordt ingedeeld voor de rondleiding.

Kleding

De bouwkoten zijn minimaal verwarmd, dus zorg ervoor dat de kinderen voldoende warm zijn aangekleed. Mochten kinderen het leuk vinden om met een Vastenavend-tintje (bijv. zakdoek, gordijn) deel te nemen, dan vinden wij dit natuurlijk erg leuk. Zie dit overigens niet als een verplichting, iedereen moet zich prettig vinden tijdens de rondleiding.

Foto’s maken = overleg

Wil je foto’s maken, doe dit dan in overleg met de bouwclub. Het kan zijn dat er zaken zijn die ze willen “bewaren” voor de Optocht.

Veul leut!