Op zoek naar de leut met de nieuwste podcast: Mottes Ore

 

Koen Vos (28) en Joris Withagen (27) vinden de Vastenavend een magisch feest, maar zijn juist bang die magie kwijt te raken. Door samen op onderzoek te gaan, wordt er geprobeerd de Vastenavend magie terug te vinden of te vernieuwen. Dit onderzoek wordt gedaan middels een podcast, audio on demand, waarbij er gasten worden uitgenodigd om te kijken hoe zij dit feest beleven.

 

Misschien dat het wel herkend wordt, er komt een Vastenavend weekend aan en de zin om het feest der Bergse feesten te vieren gieren door het lijf. De avond is leuk, maar het gevoel van vroeger wordt gemist. Of normaal gesproken staat een instrument klaar om door het café meegesleurd te worden, maar blijft deze avond thuis. Door omstandigheden moet de muzikant, ‘naakt’, zonder instrument gaan dweilen. Hoe moet dit nu verder?  

 

Dat onderzoeken Koen Vos en Joris Withagen. Koen zit in een dweilband, maar moet voor het eerst een dagje zonder instrument weg. Joris gaat juist elke Vastenavend dag weg als echte krab, het is nog steeds erg leuk, maar het lijkt minder te worden. Samen gaan ze op zoek naar een nieuwe manier van het vieren van de leut. Tijdens deze zoektocht worden drie mensen gevraagd om zich aan te sluiten en de mannen te informeren over hun Vastenavend. Zo komen Flup Remijn (Muzikant, Dweilband Leutig Spul), Peter Jansen (Dweiler, Lid van DJ Duo VIe en Niel) en Marloes Krijnen (Kastelein, Cafe Jan Krijnen) langs. Er worden stellingen aan ze voorgelegd om het beeld helder te krijgen. 

 

 

Alles is gegoten in een podcast, ook wel audio on demand genoemd. De podcast met de naam Mottes Ore kan je beluisteren waar iemand maar wilt, in de trein, op de stoep of zelfs in het café. En dat zelfs via de bekende kanalen als Spotify, Apple Podcasts en Soundcloud. De eerste staat online, waarna er nog 3 of 4 volgen. Deze worden elke woensdagochtend live gezet met als laatst geplande op woensdag 19 februari. De podcast blijven voor altijd te beluisteren.