Wie langs de haven van het kleine dorpje De Heen rijdt, kan het niet missen: Eetcafé 't Goeleven

Het doet het meeste denken aan een herberg, maar dan zonder slaapgelegenheid. Het is een plek waar aangelegde schippers zich lekker opwarmen na een tocht over het koude water. Of waar fietsers en wandelaars zich laven aan een drankje of een lekker potje eten. Al sinds 2008 kun je het een echt familiebedrijf noemen; immers, vader, moeder en twee dochters bestieren deze uitbating. 

Mooie parkeerplaatsen voor auto's en fietsen nodigen je uit om hier halt te houden. Het terras verleidt je, het café zelf zorgt er wel voor dat je hier langer vertoeft dan je gedacht had. Al bij de eerste schreden, voelt het vertrouwd. Dit is zo'n typische zaak waar je jezelf onmiddelijk thuis voelt. De houten vloeren, de wanden en de afwerking in het plafond, de verschillende wezentjes in de vensterbanken die allemaal met drankflessen balanceren, alles straalt gezelligheid uit. Die wezentjes of hun flessen waren trouwens tijdens de feestdagen allemaal in Kerst outfit op een of andere manier.

Tijd stopt in dit eetcafé, je bent thuis en neemt je tijd voor een drankje aan de gezellige bar, of tafel en stoeltjes. Er is zelfs een gezellige zithoek met een open-haard-gevoel. De menukaart toont je behoorlijk veel lekkers, van een eenvoudige uitsmijter tot een overheerlijke vispan, biefstuk of stoofpot. De prijzen zijn bijzonder mild, dus neem er nog maar een extra pilsje bij of zo. Dit is zo'n ouderwetse zaak waar de kastelijn nog tijd heeft om een praatje te maken met zijn gasten. Gemoedelijkheid en gezelligheid staan hier bovenaan en dat merk je. 

Je kunt er darten, of biljarten om de tijd te verdrijven en wat heel leuk is; er hangt een kaart van Nederland en een van de wereld, waar je allemaal kleine pijltjes op ziet bevestigd. Het zijn de locaties waar alle gasten vandaan komen. Het draagt juist bij aan de gastvriendelijkheid en het gevoel van een thuis dat deze familie je wilt geven. En ze slagen daar bijzonder goed in.

Of het nu de lokale mensen van De Heen zelf zijn, mensen die hier in de haven een vaste ligplaats hebben, of gewoonweg passanten, één ding is duidelijk; als je hier eenmaal geweest bent, dan kom je beslist terug.

Eetcafé 't Goeleven, een zaak in een klein dorpje, maar in de wijde omgeving bekend om de kwaliteit, de gezelligheid en gewoonweg een heerlijk rustpunt waar je van een drankje of lekker hapje kunt genieten.

Heensedijk 49, 4655 AK De Heen

Telefoonnummer 0167 566069