De website 800jaarstad.nl is online. Op deze site verschijnen vanaf nu allerlei nieuwtjes over het feestjaar 2012, het jaar waarin Bergen op Zoom haar 800e verjaardag viert.

 

Website

Op de website kunnen mensen aan de hand van leuke weetjes in een sneltreinvaart kennismaken met acht eeuwen Bergse geschiedenis. De site biedt ook een overzicht van alle festiviteiten en acties, dat steeds verder uitgebreid zal worden. De gemeente nodigt ondernemers, organisaties en verenigingen uit om in te spelen op het thema 800 jaar stad. Initiatiefnemers kunnen meeliften op de publicitaire aandacht rondom Bergen op Zoom 800 jaar stad. Wie dat wil kan zich melden via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Nieuwsbrief

Mensen die op de hoogte willen blijven van al het nieuws rondom 800 jaar stad, kunnen zich op de website aanmelden voor een digitale nieuwsbrief. Bij aanmelding maken zij kans op kaartjes voor een theatervoorstelling van Ali B in De Maagd, een concert naar keuze in Gebouw T of een diner bij hotel De Draak. 

Social media

Ook door middel van social media wordt aandacht besteed aan 800 jaar stad. Check 800 jaar stad op Hyves, Facebook en Twitter.

Stadsrechten

In 2012 is het 800 jaar geleden dat aan Bergen op Zoom stadsrechten werden toegekend door de toenmalige hertog van Brabant. De aftrap van het feestelijke jaar wordt gegeven tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, die voor de gelegenheid plaatsvindt in de Gertrudiskerk en een heel speciale invulling krijgt.

Programma

Bij het programma 800 jaar stad is het er duidelijk niet om begonnen nog meer evenementen aan de toch al goed gevulde evenementenkalender van Bergen op Zoom toe te voegen. Op basis van het gemeentelijke evenementenbeleid is het juist de bedoeling om tot klustering van aanbod en versterking van bestaande evenementen te komen. Met 800 jaar stad wordt hiermee een duidelijke start gemaakt.

Zo vinden in juni Proefmei en de Reuzenstoet plaats, wordt Kunsten in de Monumenten in het weekend van 8 en 9 september gecombineerd met de Vestingstedendagen en past een Markiezinnendag begin september mooi bij het openluchtspektakel Diederick, het kind van de rekening. In Het Markiezenhof wordt een tentoonstelling ingericht die acht eeuwen Bergse geschiedenis in beeld brengt en die een groot deel van het jaar te bezichtigen is. Een multimediaspektakel moet het jaar op een spectaculaire wijze afsluiten.