De Brabantse commissaris van de koning Wim van de Donk heeft woensdagavond een voorstelling van Supersum op de Waterschans bezocht.

Eigenlijk stond hij voor zondag a.s. op de gastenlijst, maar andere verplichtingen verhinderen dan zijn aanwezigheid. “Hij wilde echter per se Supersum zelf bijwonen, dus kwam hij gisteravond langs”, aldus Paul Versijp, kabinetschef van de gemeente Bergen op Zoom. 

Voorzitter Marco Duijvelaar van De Vierschaar beschouwt het bezoek van de commissaris van de koning als een blijk van waardering voor alle figuranten, spelers en medewerkers van Supersum. “Hij complimenteerde me met hun prestaties. De commissaris was zeer onder de indruk van de mooie afwisselingen in het spel en de omvang van het geheel. Hij vond het een prachtige voorstelling.” Namens de gemeente Bergen op Zoom nam cultuurwethouder Evert Weys woensdagavond op de Waterschans de honneurs waar.

De ‘burgemeester’ van de provincie ontmoette er ook een oude bekende: Bergenaar Ferd Quik, die als hoeder van de Brabantse cultuur in 2011 werd onderscheiden met de Brabant Bokaal.  “Van de Donk draagt de volkscultuur, die door vrijwilligers wordt uitgevoerd, een bijzonder warm hart toe”, aldus Ferd Quik van de stichting Decorbouw.