Stadstheater De Maagd heeft weer veel te bieden

Efteling-musical Sprookjesboom - zo 6 oktober 13:30 + 16:00 - theater De Maagd

De musical Sprookjesboom in een nieuw jasje. Het publiek in Bergen op Zoom maakt dit als een van de eersten mee, want De Maagd heeft de try-out. De hele familie (v.a. 3 jaar) zingt, danst en stampt mee bij dit vrolijke, interactieve theateravontuur. De Maagd wordt een Sprookjesbos en daarin ontdekken de Sprookjesbosbewoners een ‘échte mens’ … een houthakker. Help, iedereen is in rep en roer! Als de houthakker - na een gemeen plannetje van Wolf en Heks – Sprookjesboom wil omhakken, is de chaos compleet. Alle kinderen mogen meehelpen om het Sprookjesbos te redden.

The Dublin Legends (The Dubliners) – wo 9 oktober 20:00 – theater De Maagd

Toen John Sheahan er in 2012 mee stopte veranderde de naam The Dubliners in The Dublin Legends, want de legende bleef. Twee jaar na het overlijden van Eamonn Campbell hebben Seán Cannon, Gerry O’Connor en Paul Watchorn een nieuwe Dubliner gevonden: Shay Kavanagh. Shay heeft zijn sporen ruim verdiend in de Ierse muziek, hij tourde o.a. met Mary Black. 

Het publiek kan rekenen op een onvervalste avond Ierse folk zoals die bedoeld is, met o.a. Molly Mallone, Whiskey in the jar, Seven Drunken Nights, The Irish Rover, Dirty Old Town and many more. In de foyer is er vooraf en na afloop een Irish music session met de Bergse formatie Cool McFinn. 

The Dublin Legends (The Dubliners)

Als The Dublin Legends het podium bestijgen, waan je je binnen een paar minuten in een Irish pub. Het kloppend hart van de Ierse steden en dorpen, waar verhalen over stoere zeebonken, vurige romances en ongelukkige liefdes rond gaan onder het genot van een pint Guinness of een goed glas whiskey. Geen band kan dat authentieke en aanstekelijke sfeertje met zoveel geestdrift neerzetten als het viermanschap Seán Cannon, Gerry O’Connor, Shay Kavanagh en Paul Watchorn. De echte folk fans kennen de muzikanten wellicht beter onder de legendarische naam ‘The Dubliners’. Die naam verdween toen Dubliners-voorman John Sheahan er in 2012 mee stopte, maar de legende bleef! Net als de waanzinnig lekkere pubsfeer, die de luisteraars stampend en klappend meesleept door opzwepende songs en melancholieke ballades. 

The Dublin Legends brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. Puur en rauw vanuit het hart. Ze hebben geen blinkende decors en special effects nodig om indruk te maken; goede Folk draagt zichzelf. En dat bewijst het begaafde viertal keer op keer als ze met hun enthousiasme en ritme de zaal op stelten zetten. ‘Molly Mallone’, ‘Whiskey in the jar’, ‘Seven Drunken Nights’, ‘The Irish Rover’ en ‘Dirty Old Town’, stuk voor stuk klassiekers die je wel mee móet zingen. Zes jaar na het 50-jarig jubileum van de fameuze Dubliners is die fameuze naam dan wel geschiedenis, maar heeft de band nog geen fractie ingeboet op zijn ongeëvenaarde stijl. Folk met hoofdletters!