Graag aandacht voor de volgende oproep:

De Stichting Bevrijding Brabantse Wal zoekt mensen voor die op vastgestelde momenten op vrijwillige basis de taak als     

                                                             

                                                   Gastheer- / vrouw

                             

op zich willen nemen bij het Dilemmadoolhof en de geallieerde erevelden aan de Ruytershoveweg in Bergen op Zoom, vooralsnog op donderdag-, vrijdag- en zaterdagen van 10.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 15.30

 

(Mocht uw interesse gewekt zijn maar bent u niet beschikbaar op bovengenoemde tijden meld u zich dan ook zeker aan.)

 

In juni van dit jaar is het dilemmadoolhof geopend. Een interactief kunstwerk dat door Brabant Remembers geplaatst is tussen de geallieerde erevelden aan de Ruytershoveweg. Het dilemmadoolhof draait om ervaringen die menslevens voorgoed hebben veranderd. De verhaallijnen in het doolhof zijn geïnspireerd op keuzes uit de 75 verhalen die Brabant Remembers ophaalde in het kader van de 75e herdenking van de bevrijding van Zuid-Nederland. Bezoekers aan het doolhof worden zich daar bewust van deze vaak levensbepalende keuzes. De keuze die bezoekers op elk kruispunt in het doolhof maken bepaalt het vervolg van het verhaal en daarmee de weg door het doolhof. 

Het doolhof is overdag door eenieder gratis te bezoeken. Intussen is gebleken dat een behoorlijk aantal bezoekers de weg naar deze plek weet te vinden. Groepen toeristen uit het buitenland die met een tour de bevrijdingsroute vanaf Normandië volgen, dagjesmensen, toevallige passanten, scholen e.d. 

 

Naar verwachting nemen de bezoekersaantallen in september en oktober van dit jaar nog toe. Daarmee is de behoefte ontstaan om mensen daar te woord te staan c.q. als vraagbaak te dienen zowel bij het doolhof als bij de erevelden. 

 

Belangstellenden kunnen rekenen op een uitnodiging van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal om in detail geïnformeerd te worden over zowel het doolhof als de erevelden. 

 

AANMELDEN  kan per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (graag voor 31 augustus) . 

In de eerste helft van september wordt contact met u opgenomen voor een kennismakingsgesprek.