Het motto is nog niet bekend maar de organisatoren van ’Tusse de schuifdeure’ zijn al volop bezig met het programma voor de editie in 2020 die plaats zal vinden op zaterdag 15 februari in de Stoelemat.

Al sinds 1989 is De Schuifdeure in zijn huidige vorm het podium van verborgen talent en ware ‘podiejumbééste’. Ieder jaar worden de Krabben en mensen die zich Krab voelen uitgenodigd het Vastenavend podium te bestijgen.

Ook dit jaar weer. Het Schuifdeure orkest o.l.v. Kees Simons staat garant voor de muzikale begeleiding van de artiesten. Voor de deelnemers is De Schuifdeure uiteraard het hoogtepunt maar de weg er naar toe is een warm bad.

De Schuifdeure is iets om samen naar toe te leven. Agge mee wilt doen en ge kom deur d’eerste seleksie, dan komme me wir net as vroeger nar oe toe om te luistere wa d’of dagge van plan zijt . Da makt altij veul enersjie los en dan kenne me gelijk zien of daddet wa d’is en waar me messchient nog wa d’aan motte sleutele, as da d’al nòòdeg zou zijn.”

Mensen kunnen zich tot 1 december aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vanaf 15 december starten de eerste repetities. Dat is wel een verplicht nummertje. Niet alleen om te komen tot een goed zaalprogramma maar de Schuifdeure is de laatste jaren ook uitgegroeid tot een ‘gròòte tillevisie sjow waar of dagge gin plankekoorts van oef te krijge’. Het artistiek team staat klaar om een ieder te helpen. En dat past bij onze Vastenavend. ‘Da vierde same’. 

 

Voor een terugblik op afgelopen jaar met sfeervolle plaatjes van onze fotograaf Bastin van Elzakkers: