Diverse activiteiten om aan deel te nemen

Natuurmiddag voor kleuters (4 t/m 6 jaar) op de Kraaijenberg

In de zomer is er veel zon, maar er kan ook veel wind zijn. Wij gaan op woensdag 21 augustus 2019 kijken met de kinderen wat er  met de zon en wind gedaan kan worden, zoals het opwekken van zonne- en windenergie. Dit doen we door een rollenspel waarin de leiding te warm is aangekleed, met daarna samen zon en schaduw onderzoeken en ervaren. Een thermometer en windmolentjes te maken en uitproberen hoe ze werken. Een zeilboot knutselen en door de wind laten varen in een bak met water. Kortom een heel programma om de kinderen bewust te laten worden van de natuurlijke energie die er is.

U bent van harte welkom! Het is van belang dat uw (klein)kind wordt aangemeld als deelnemer aan de kleutermiddag. Zo hebben wij een overzicht op hoeveel kinderen we kunnen rekenen. Aanmelden kunt u op de site van het Brabants Landschap via www.brabantslandschap.nl/activiteiten 

Om een al te grote toestroom van belangstellenden te voorkomen, wordt de inschrijving bij 30 aanmeldingen gesloten. 

De kosten voor deze kinderactiviteit zijn € 2,00 per kind. Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducés. Tussendoor drinken we een lekker glaasje limonade.

*Met slecht weer is er een binnenprogramma.

 

Datum: Woensdag 21 augustus 2019

Tijd: 14:00 - 16:00 uur

Locatie: Bezoekerscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat 21 Bergen op Zoom

Leeftijd: 4 t/m 6 jaar

Tip:  geef uw kind stevige schoenen en kleding die vuil mogen worden aan!

 

*Het is een samen genieten van kinderen en hun begeleiders en de bedoeling dat de ouders of  

  grootouders ook de hele middag aanwezig zijn en hun (klein-) kind waar nodig ondersteunen.

 

*Deze middag is alleen voor (groot-) ouders en (klein-) kinderen en niet voor BSO of andere    

  commerciële instellingen!

 

Namens IVN Groene Zoom kleutergroep "de Ontdekkertjes" Ella Bevelander

 

Pückler op Mattemburgh, uniek in Nederland

 

Op donderdag 22 augustus wordt voor de laatste keer dit seizoen de themarondleiding “Pückler op Mattemburgh, uniek in Nederland” gehouden. Fürst Pückler Muskau was een kanjer op het gebied van aanleggen van speciale tuinen in Europa. Naar zijn idee is ook de bloementaart op Mattemburgh ontstaan.  Deze man heeft tal van andere beroemde tuinen aangelegd.

Wilt u meer van en over deze persoon te weten te komen, dan is dit de gelegenheid om meer kennis van hem op te doen. Na afloop wordt u bij de koffie of thee een Pücklertaartje geserveerd. 

De rondleiding start om 14.00 uur en duurt op zich ruim een uur tot vijf kwartier. Startpunt parkeerplaats nr.1 bij de nieuwe Wintertuin. Daar is ook een fietsenstalling.

Kosten € 12,00 per persoon inclusief Pücklertaart.  

 

Voor deze rondleiding dient u zich vooraf aan te melden via de Orangerie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of 0164-66 08 34.