Natuurlijk wordt dat een leuk feestje! In de winkel, de hele dag aanbiedingen. 

 

Open vanaf 09:00 uur met de gehele dag muziek van DJ Ron Celluloid Gurus!

Facebook Event

https://www.facebook.com/events/2401543456556862/

 

Programma Waterput 50 Jaar!

10.30 uur: Triggerfinger

Een feestje bouwen, dat kan Triggerfinger! Ze bestaan 20 jaar (wij 50!) en dat vroeg om jubileumconcerten, een machtige jubileum-box en een derde Waterput-instore in hun geschiedenis. Vroeg uit bed dus, want ze moeten nog ver reizen! Het wordt een speciaal setje!

 

11.30 uur: Tim Knol

Geboren als wonderkind in Hoorn. Als broekie wist hij al griezelig veel over Americana, de sound of The Westcoast, soul, garagerock, bluegrass et cetera, ver voor hij ervoor in de wieg bleek gelegd. Tim is een liefhebber met historisch besef, en vaste gast in De Waterput!

13.30 uur: Novastar

Nederbelg Joost Zweegers is een popjongen, een echte liedjesman, met The Beatles in de genen en het vermogen weergaloze 3-minuten popliedjes te maken. Het album In The Cold Light Of Monday staat er vol mee. Na 19 jaar is hij terug voor een instore in De Waterput!

 

14.30 uur: Danny Vera

Zeeuwse vetkuif met twee muzikale kanten. Hij wisselt ze per tournee af, ze komen samen op Pressure Makes Diamonds: kant A rockt en spettert, op de akoestische kant B zakt het tempo en mag er een traantje weggepinkt worden. Met hit Roller Coaster is hij terug in De Waterput.

 

16.30 uur: SONS 

Ze wonnen de Nieuwe Lichting van Studio Brussel en werden festivalbeesten. Handelsmerk: snoeiharde catchy psychedelische garagepunk van het smerigste soort, met meezingbare refreinen. Hun eerste doorkomst in De Waterput gaan we ons over 50 jaar nog herinneren! (Willem Jongeneelen)

 

Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen Happy Hour

Gelukkig bestaan er artiesten als Tim Knol en de virtuoze bluegrassgroep Blue Grass Boogiemen ★★★★☆

Nederlanders die diepgewortelde Amerikaanse genres spelen; dan ben je geneigd je hart uit voorzorg vast te houden. Weinig is erger dan americana die naar spruitjes ruikt. Gelukkig bestaan er artiesten als Tim Knol en de virtuoze bluegrassgroep Blue Grass Boogiemen. Wie ze samen zag optreden, weet het al: die kunnen het dus wél, en niet zo’n beetje ook. Studioalbum Happy Hour geeft daar nogmaals blijk van.

In 31 minuten vliegen twaalf liedjes voorbij, waarvan elf geschreven door Knol, ‘Boogieman’ Arnold Lasseur óf die twee samen. Songs als Crying Shame laten horen hoe vruchtbaar de samenwerking was. De enige cover, Pain in My Heart, was het eerste bluegrassliedje dat Tim Knol als jongetje hoorde, met dank aan zijn vader Ton, die meezingt.

De banjo danst, de fiddle huilt, de melodieën roepen geen moment beelden van Hollandse Vinex-wijken op. Bluegrass is een genre waarin Knols heldere zang mooi tot zijn recht komt.

Ze hebben er, de stijlvastheid ten spijt, een afwisselend album van weten te maken: nu eens melancholiek, dan weer opzwepend. In Stars In Your Eyes kan Knol binnen bluegrasskaders zelfs wat van zijn punkliefde kwijt.

Menno Pot (Volkskrant)

 

 

 

Concxert tips:

FESTIVAL ZONDER NAAM

Festival Zonder Naam staat voor een fijne selectie aan alternatieve rock! Deze editie met FFOOSS, IT IT ANITA en Cocaine Piss. Daarnaast is in samenwerking met Pinguin Radio de openingsspot beschikbaar gesteld als Penguin showcase. Winnaar hiervan: FilthyMcNasty!

FFOOSS

FFOOSS is een duo uit Utrecht en ze maken harde fuzzrock met popinvloeden. Scherp en vuig. Niets meer, niets minder. Hun nieuwe single ‘Take of Your Skin’ laat zien dat je niet misleid moet worden door het charmante uiterlijk van frontvrouw Sophia de Geus. Met de stuwende drums van Jannes van Kaam is het plaatje compleet. Live spat de chemie van het podium af en laten ze zien dat ze qua sound met z’n tweeën niet onderdoen aan menig grotere rock bands.

IT IT ANITA

IT IT ANITA omarmt het geluid van de jaren ’90, maar weten er hun eigen draai aan te geven. Ze brengen harde, energieke muziek samen met subtiele details en diepe emoties. Denk aan een dynamische combinatie van Fugazi, Metz, At The Drive in, Mogwai en Sonic Youth.

COCAINE PISS

Cocaine Piss maakt punk die er in maximaal anderhalve minuut per nummer doorheen wordt geblazen. Meestal zonder stilte tussen het werk: bij voorkeur blijft de Luikse wervelwind rammen, rammen en rammen. De hele show is gedrild op pure adrenaline en frontvrouw Aurélie Poppins staat erom bekend slechts de eerste 10 minuten op het podium te staan, om zich daarna kei hard in het publiek te storten. Uiteindelijk is ze daar niet meer weg te krijgen.

 

Tickets via: https://gebouw-t.nl/evenementen/fzn-ffooss-it-it-anita-cocaine-piss/