Stimuleringsprijs voor creatieve projecten waarin het verleden een rol speelt 

 

De Brabantse Erfgoedprijs is een tweejaarlijkse stimuleringsprijs bestaande uit een geldprijs van 

€ 10.000,- en een begeleidingstraject van een jaar om het winnende project een extra impuls te geven. Projecten kunnen ingediend worden tot en met 30 juni 2019 via BrabantseErfgoedprijs.nl . 

Achtergrond Brabantse Erfgoedprijs

Bij erfgoed denkt men vaak aan gebouwen en objecten, maar erfgoed gaat juist over mensen. Over hun verhalen, hun tradities en acties van toen, nu en straks. In Brabant zijn veel mensen - van jong tot oud, en van amateur tot professional - bezig met dit onderwerp. Erfgoed Brabant wil die mensen en hun projecten een podium bieden middels het uitreiken van de Brabantse Erfgoedprijs.

Winnaars vorige edities

De Brabantse Erfgoedprijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Blind Walls Gallery won de prijs in 2017. Zij haalden internationale kunstenaars naar Breda om muurschilderingen te maken in de openbare ruimte, geïnspireerd op Bredase verhalen. In 2015 ging de prijs naar Popmonument. In dit project vertolkten talentvolle popacts de verhalen van monumentale erfgoedlocaties in Bergen op Zoom. In 2013 won Hip Ambacht de Brabantse Erfgoedprijs. Zij gaven bedreigde ambachten een nieuwe toekomst door het overbrengen van kennis tussen ouderen en jongeren. 

Aanmelden en meer informatie 

Projecten kunnen worden ingediend tot en met 30 juni 2019 via het aanmeldformulier op BrabantseErfgoedprijs.nl. Op deze website staat ook meer informatie over het indieningsproces, de jury en de criteria. De Brabantse Erfgoedprijs wordt 7 november 2019 uitgereikt tijdens een feestelijke Award Ceremony in ‘s-Hertogenbosch. 

Over Erfgoed Brabant

Erfgoed Brabant is het kennis- en expertisecentrum voor erfgoed in Brabant. Erfgoed Brabant ondersteunt en verbindt het erfgoedveld, onderwijs en beleidsmakers in het verkennen, behouden en doorgeven van het veelzijdige verhaal van Brabant en maakt dat verhaal vervolgens ook bekend bij het brede publiek.