YAMATO de drummers uit Japan – Nieuwe show: PASSION – woensdag 15 mei 20:00 theater De Maagd

 

YAMATO is een Japanse Taiko-drumgroep die over de hele wereld tourt. De drummers (jonge mannen en vrouwen) gaan de uitdaging aan om traditie te vermengen met modern theater. Ze trainen het hele jaar door, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat om de drums (sommige wegen 500 kilo) op deze manier te kunnen bespelen. Naast wilskracht en uithoudingsvermogen is er nog iets van groot belang: passie, de motor van ons bestaan, de motor van YAMATO. De drummers waren onlangs te gast bij Tijd voor Max (video). In hun nieuwe show is er naast kracht en passie ook veel aandacht voor vormgeving.

De dag dat ik Robert Long ontmoette … - donderdag 16 mei 20:00 theater De Maagd

 

Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot hebben allemaal Robert Long op een dag in hun leven ontmoet. En dat heeft een blijvende indruk op hen gemaakt. Hoe? Dat delen ze met het publiek in deze muzikale voorstelling waarin ze hem eren. Met 24 van zijn liedjes, bekende en nog niet bekende, in sfeervolle arrangementen, die ze met elkaar verbinden met persoonlijke, ontroerende en grappige verhalen. 

Robert Long 75 jaar: een mooi moment om zijn werk tot leven te brengen. Het script is van Ivo de Wijs, de regie van Eddy Habbema en de livemuziek van het combo o.l.v. Peter van der Zwaag dat jaren met Robert Long heeft samengewerkt.