Op zaterdagmiddag 2 februari a.s. vindt de presentatie plaats van ‘Houdbare Oevers’, de eerste poëziebundel van Ruben van Rompaey!

Zowel de dichter als alle andere betrokkenen van deze middag zullen het bijzonder op prijs stellen als u hierbij aanwezig kunt zijn. René Reijpert, vurig pleitbezorger voor tal van culturele activiteiten, zal de programma-onderdelen vloeiend aan elkaar praten en de gasten aankondigen.

Het voorprogramma voorziet in optredens van Kees van Meel, de vroegere stadsdichter van Breda, en Peter van der Graaf, bekend van o.a. het collectief Schrijven & Schrappen.

Daarna zal Sonn Franken, auteur, journalist alsmede organisator van het jaarlijkse Bergs Cultuur Festival, Ruben een indringend vraaggesprek afnemen over ‘Houdbare Oevers’.

Na de pauze zal Albert Hagenaars namens Poëzie-uitgeverij WEL ingaan op het profiel van Rubens gedichten, de boekuitgave toelichten en het eerste exemplaar aan Ruben uitreiken.

 

De omlijstende muziek is steeds in handen van Bianca Jonkers (fluit) en Rutger van Rompaey (gitaar). Ruben zelf zal natuurlijk ook muzikaal actief zijn.

 

Het kortste gedicht uit zijn boek, een raadselachtige parel, luidt:

 

Als ik je kon vangen

deed ik je in een glas

maar glas is doorzichtig

en zo is de Tijd

 

Als voorpublicatie verschenen inmiddels andere gedichten uit ‘Houdbare Oevers’ in Brabant Cultureel (hét culturele orgaan en podium van de provincie Noord-Brabant) en in het Roemeense maar meertalige blad Contemporary Literary Horizon.

 

De omslag van de bundel werd gemaakt door beeldend kunstenaar Gido Hommes, met wiens werk Ruben veel affiniteit voelt.

 

U bent vanaf 16:30 welkom in Vestzaktheater Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. Het programma begint om 17:00 uur.

Na afloop kunnen bezoekers de bundel aanschaffen en hun exemplaar laten voorzien van een persoonlijke opdracht door Ruben.

 

Parkeren is mogelijk op het achter Het Zwijnshoofd gelegen Mineurplein (betaald), tussen Noordzijde Haven en Zuidzijde Haven (betaald) en aan de ook nabije Van Konijnenburgweg ter hoogte van winkelcentrum De Zeeland (gratis).

 

Graag tot zaterdag 2 februari!