Een prima sfeer zit er al in bij het zien van de repetities “De Legende van de Blauwe Schuit”.

Dit is het nieuwe stuk wat in Schouwburg de Maagd vier dagen lang op de planken zal spetteren door ’T Berregs Leut Tejater. Door een stippellijn over de wereldkaart werd een presentatie over het verhaal gegeven door Erwin Eggermont, de regisseur van het stuk.

De ongeveer zestig vrijwilligers tellende vereniging hebben er dan ook ieder jaar veel plezier in om iets moois weg te zetten. Er komt best nog wel wat bij kijken hoor dan alleen maar repeteren. Buiten het verhaal dat door Erwin Eggermont samen met zijn assistente Joukje Daniëls geregisseerd wordt, is de muziek en arrangementen uit handen van Erwin Leys. Om het orkest te leiden en de zang in de goede toonsoorten te laten klinken, staat als dirigent Pieter-Jan van de Berg op de verhoging in de orkestbak. De dans-moves zijn voor rekening van Anouk Roedelof die haar eigen dansschool “Creative Art Worx” beschikbaar heeft gesteld als repetitie ruimte. Achter de schermen wordt er ook nog druk gewerkt aan het decor de nodige vaklieden. En de kostuums komen ook niet uit een winkel. Daar zitten tien dames al hun patronen en stoffen voor uit de kast te halen onder leiding van Karin Brok.

De komende vier weken is er nog genoeg werk te verzetten en zal het zenuw koorts nog wel toeslaan of alles wel gereed is voor deze leuke voorstelling. Een ding is zeker dat ze weer voldoende humor in het stuk hebben verwerkt om de lach op de gezichten van het publiek te krijgen.

Wilt u nu ook op een van de dagen, 21, 22, 23, 24 februari ontspannen door naar de voorstelling te gaan kijken. Dan kun je kaarten bestellen via www.blt-boz.nl

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers