'Dit is een enorme klap', aldus het bericht dat we van Kurt Goorden kregen.

In Nieuwjaarsnacht is er niet alleen veel geld in de vorm van vuurwerk in rook opgegaan. Is ook de droom van Bouwclub De Watertore in deze nacht vervlogen?

Kurt meldde ons: 'Bij een brand in de nieuwjaarsnacht is onze complete trekker met ombouw verloren gegaan.We zijn behoorlijk gedupeerd, emotioneel maar ook zeker financieel.We gaan alle zeilen bij zetten om toch nog een nieuwe trekker te realiseren met hulp van van andere bouwclubs moet dat gaan lukken.' 

De trekker van Bouwclub De Watertore waswas gestationeerd bij oudijzerhandel Otto te Bergen op Zoom, zoals ze daar al meerdere jaren stond. De bouwclub had verwacht de trekker veilig achter hekken te hebben staan. De trekker was al volledig klaar, en hiermee heeft de brand ook vele uren en heel veel liefde en plezier ongedaan gemaakt.

Bouwclub De Watertore is al jaren een van de toonaangevende bouwclubs uit de Bergse Optocht, een bouwclub die op 23 december 1973 is opgericht in het toenmalige Café De Watertore.

Wanneer de nood aan de man is, dan is de saamhorigheid groot in de Bergse bouwwereld. Dat blijkt ook wel als er door de verschillende bouwclubs hulp wordt aangeboden. Er is zelfs al een trekker aangeboden die men mag gebruiken. Maar eigenlijk is het leed al geschied. De trekker was vormgegeven in een prachtige schelp. Dat krijgt de club natuurlijk nooit meer voor elkaar, de optocht is immers al over een week of acht. 'We gaan nog eens goed denken wat we precies gaan en kunnen doen.' Aldus een teneergeslagen Kurt.

Wie Bouwclub De Watertore een goed hart toedraagt, steek hen een hart onder de riem middels hun facebook pagina https://www.facebook.com/BcDeWatertore/

Of ga eens langs en kijk hoe je hen verder kunt helpen. Een Bergse bouwclubs als deze kan alle hulp van elke Bergenaar gebruiken om ook deze aanstaande optocht ons trots te maken met hun gerijke!