De Bergse Kaai was eerst nog in volle rust, maar die werd plots door luid lawaai verbroken.

Verschillende wielerploegen, begeleid door motoren en een heuse westrijdwagen, inclusief rondemiss, daverden over de gedempte haven. Er werd onder luide aanmoedigingen enkele rondjes gereden en het gehijg en gepuf was niet van de lucht. Chinezen, doktoren, ja zelfs Tullepetaonen reden mee. Met een kakefonie aan geluid, het gedaver van machtige motoren en aangemoedigd door de koersspeaker kwam heel het spektakel over de finish. Daar moest natuurlijk op gedronken worden en het gerstenat vloeide dan ook rijkelijk in 't Dobbertje. 

De Gróótste Boer nam daarna, gezeten op een oude tweewieler, het woord en sprak de Boerenploeg toe. Waar ze eerst ontkenden iets met de Roosendaalse Draai van de Kaai, of een Bergse variant, te maken te willen hebben, daar sprong er nu toch wel een dergelijk plan uit de hoge hoed. En meteen was daar het nieuwe motto voor de Vastenavend 2019:  't is Koers!

Daarna werden de rugnummers uitgedeeld en wist iedereen van de Boerenploeg wat hen te wachten staat, en daarmee de Krabbenbevolking wat hen te doen staat de komende Vastenavend.