De mooiste motoren, vakmanschap, broederschap, lekker rond kijken en vooral veel beleven; dat is de jaarlijkse Bigtwin Bikeshow & Expo.

 

Dit jaar is het een vroegertje, immers het is al het eerste weekend van november; dus 2, 3 en 4 november 2018. Was dit fantastische evenement jarenlang in Rosmalen te vinden, de laatste tijd kunnen we koers zetten op Expo Houten, aan de Meidoornkade 24 te Houten.

 

Zelf ga ik al een behoorlijk aantal jaren naar deze bikshow, altijd wel vergezeld door mijn broers Sjef en Henk Franken. Er zijn een aantal redenen waarom ik deze expo niet graag zou missen. Wie van motoren houdt, moet deze show absoluut bezoeken omdat je zoveel verschillende merken en modellen ziet. Vooral de merken waarvan je je zou denken dat ze helemaal uit het straatbeeld verdwenen waren. Zo zag ik hier de eerste Triumph modellen staan, of de Indians. En elk jaar weer worden hier de nieuwste modellen aan het publiek voorgesteld. Zoals vorig jaar de Indian Scout Bobber. Helaas zijn mijn broers en ik altijd al heel vroeg aanwezig, wanneer het nog niet te druk is om uitgebreid foto's te schieten. Aangezien de Bobber pas richting vieren onthuld zou worden, heb ik dit gemist. Echter, het zorgde er voor dat ik later in het jaar bij De Jong in Alphen terecht kwam, een Indian dealer die hem in de showroom had. Nu, eeen klein jaar na de Bigtwin expo, ben ik de trotse eigenaar van een Indian Scout met al meer dan 5.000 km achter de rug. Over inspiratie krijgen en verliefd worden gesproken.

 

Maar de Bigtwin expo biedt zoveel meer dan wat de merken laten zien. Elk jaar weer staan drommen mensen zich te verlebberen en verlekkeren aan de meest prachtige, uitzinnige, creatieve of waanzinnige creaties van enkelingen of bedrijven. De meest geweldige fabricaties doen je elk jaar weer versteld staan. Het is werkelijk een feest om hier rond te lopen en te ontdekken wat al die compleet idiote mesjokke breinen weer voor elkaar gekregen hebben. Je verzuipt in de schoonheid en de details. 

 

Ambachten, echte pure fanaten die elk soort Kraftmannschaft onder de knie hebben. Je vindt ze te kust en te keur. Of het nu de goochelaars met spuitwerk zijn, de kunstenaars met leer, of gewoon die ingenieuze technici, je vindt ze op deze beurs. Stel hen de vragen, leg hen je problemen, wensen of eisen voor. Ze weten je wel in de goede richting te wijzen, of misschien vind je in hen wel de ideale partij om mee in zee te gaan.

 

Het is natuurlijk ook een gigantische beurs. Daarom heeft Houten nog een grotere aantrekkingskracht omdat het simpelweg meer vierkante meters biedt. Dus voor onderdelen, oude en nieuwe meuk, kleding, helmen, tuning en nog veel meer prullaria en hebbedingetjes; hier moet je zijn. Het is echt de tweewieler beurs van het jaar.

 

Oh, ben ik vergeten dat er ook volop gelegenheid is om een natje en een droogje te halen? Dat er heerlijke relaxhoeken zijn waar je met je metgezellen of nieuwe kennissen over je passie kunt praten; over de tweewieler dus? Dit is ook een plek om nieuwe vrienden op te doen, want iedereen komt hier vanwege één passie: het motorrijden en die tweewieler.

 

Als ik na veel uren, en veel foto's, de expo achter me laat, ben ik nog dagen vol met al die indrukken die ik in mijn hoofd heb. Want de Bigtwin expo, dat is een evenement dat ik niet graag wil missen.

Voor alle informatie: http://www.bigtwin.nl/pagina/bigtwin+bikeshow+2018/algemeen+-+general/366

 

 

Voor ik naar editie 2018 ga, nog effe nagenieten van editie 2017.